• Opleiding AA/RA Register Belastingadviseur

 • € 1.650,00 (vrij van btw) help

  Prijs voor leden
  Leden van NBA en VRC nemen deel tegen gereduceerd tarief.

  BTW
  Met ingang van 1 januari 2013 zijn de activiteiten van NBA Opleidingen vrij van btw. De btw-heffing van (voorheen) Vedaa is vervallen nu NIVRA en NOvAA officieel zijn gefuseerd tot de NBA.

 • € 1.650,00 (vrij van btw) help

  Prijs voor niet-leden
  Niet-leden van NBA en VRC nemen deel tegen het basistarief.

  BTW
  Met ingang van 1 januari 2013 zijn de activiteiten van NBA Opleidingen vrij van btw. De btw-heffing van (voorheen) Vedaa is vervallen nu NIVRA en NOvAA officieel zijn gefuseerd tot de NBA.

 • 18:15 - 21:45
 • 30
 • Advanced help

  Fundamental: cursussen die gevolgd kunnen worden zonder uitgebreide ervaring met het onderwerp. Een groot deel van deze cursussen is op postdoctoraal niveau.

  Advanced: verdieping op specifieke onderwerpen, voor RA’s, AA’s en RC’s die fundamentals beheersen.

  Expert: verdieping voor senior financial executives (advanced +).

 • MKB-accountants
 • Fiscaal & recht

 • Om toegelaten te worden dient u de colleges van de opleiding AA/RA Belastingaccountant te hebben gevolgd

De opleiding AA/RA Register Belastingadviseur is de vervolgstudie op de opleiding AA/RA-Belastingaccountant. De docenten hebben ruime theoretische en praktijkervaring. Met deze studie komt uw fiscale kennis op het niveau van de Register Belastingadviseur (voorheen CB-Belastingadviseur). Als AA/RA Register Belastingadviseur kunt u als fiscaal adviseur voor het mkb optreden. U kunt voor uw cliënt diverse fiscale vraagstukken oplossen en op diepgaand niveau voor de Belastingdienst een gesprekspartner zijn. Daarnaast bent u in staat om gerechtelijke procedures te voeren.

Inhoud

Toelating
De opleiding AA/RA Register Belastingadviseur is bedoeld voor de AA/RA-Belastingaccountant die zijn of haar fiscale kennis en vaardigheden verder wil uitbreiden. Oud-cursisten en cursisten van de opleiding AA/RA-Belastingaccountant kunnen deelnemen aan deze vervolgstudie. U hoeft niet alle examens van de opleiding AA/RA-Belastingaccountant gehaald te hebben. Wilt u uiteindelijk het diploma AA/RA Register Belastingadviseur ontvangen, dan dient u wel in het bezit te zijn van het diploma AA/RA-Belastingaccountant.

PE-uren
U kunt met deze opleiding 30 (gecertificeerde) PE-uren halen; 3 PE-uren per bijgewoond college.

Opbouw van de studie
De opleiding AA/RA Register Belastingadviseur start eind september en duurt twee semesters (negen maanden). De opleiding bestaat uit tien colleges, die zoveel mogelijk om de 14 dagen worden gegeven. De collegetijden zijn van 18.15 uur tot 21.45 uur, er is een pauze van 15 minuten). Afhankelijk van uw fiscale voorkennis en ervaring is de geschatte zelfstudiebelasting op 3-7 uur per week (exclusief colleges).

Collegerooster 2017-2018

Volgt

Locatie
Collegelocatie: BCN, Daltonlaan 100, 3584 BJ Utrecht.

Startdatum 2017:

 • Dinsdag 10 oktober 2017 (VOL)
 • Maandag 9 oktober 2017
 • Vakken per semester

  Semester 1: najaar 2017 (oktober - december)

  • Formeel Belastingrecht/Inleiding Belastingrecht, 2 colleges
  • Loonbelasting, 3 colleges

  Semester 2: voorjaar 2018 (februari - mei)

  • Beroepsvaardigheden, 1 college
  • Internationaal belastingrecht, 2 colleges
  • Ondernemingsrecht, 2 colleges

  Lesmateriaal
  Tijdens de opleiding wordt gewerkt met literatuur en actuele casuïstiek. De lijst met literatuur die u voor deze opleiding dient aan te schaffen, ontvangt u aan het begin van de opleiding.

  Examens
  In de maanden januari en juni legt u per onderdeel examen af. Het diploma Register Belastingadviseur ontvangt u alleen als u AA en/of RA bent en u de opleidingen AA/RA-Belastingaccountant en AA/RA Register-Belastingadviseur succesvol heeft afgerond. De titel RB is een beschermde titel die u na ontvangst van het diploma AA/RA Register Belastingadviseur kunt voeren.

  Examendata januari 2018

  Examendata juni 2018

  Kosten
  euro 1.650,- (vrij van btw) voor het volgen van de colleges.

  Niet inbegrepen
  Literatuur (ca. euro 200,-)
  Examens (euro 125,- per onderdeel)

  Tijdens de opleiding AA/RA Register Belastingadviseur bent u verplicht als aspirant-lid ingeschreven in het register van het Register Belastingadviseurs. U krijgt korting op het aspirant-lidmaatschap. De kosten daarmee bedragen euro 150,- per jaar. Optioneel: u kunt zich na het behalen van uw RB-titel inschrijven als volwaardig lid in het register van het Register Belastingadviseurs.

  Vervolgstudie
  Het Register Belastingadviseurs biedt de mogelijkheid om na de opleidingen AA/RA-Belastingaccountant en AA/RA Register Belastingadviseur een universitaire master te halen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ga voor meer informatie naar de website van RB Opleidingen.

  Aanmelden en meer informatie
  Aanmelden voor de opleiding AA/RA-Belastingadviseur:

  Heeft u nog vragen? Bel of mail dan met Ancarien Vaders, tel: (020) 301 03 15, e-mail: belastingaccountant@nba.nl.

  Bestemd voor

  Cursisten die de opleiding AA/RA Belastingaccounant gevolgd hebben