Strategisch leiderschap

Bent u een visionair en pragmaticus?

Details

Cursusduur
3 dagen
Datum en locatie
16, 30 november 2018, 14 december 2018 - Vianen ( Is vol)
Tijd
09:30 - 18:30, 09:30 - 18:30, 09:30 - 18:30
Prijs
€ 2.450,00 (leden) / € 2.650,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden, Management & strategie
Bestemd voor
Accountants in business, Overige financieel professionals, Leden Management
Niveau
Expert
Finance in business
23 pe-uren

16, 30 november 2018, 14 december 2018 - Vianen ( Is vol)

Deze cursus is helaas vol. Kies een andere datum of geef u op voor de wachtlijst.

RC's ontvangen een korting van EUR 200 op de Prijs voor niet-leden

Om het niveau te kunnen garanderen ontvangen we graag uw cv. Uw aanmelding wordt in overleg met de docent definitief gemaakt.

Bent u visionair en pragmaticus, vernieuwer en implementeerder?

Een succesvolle strategie kunt u niet uitrekenen, niet plannen en al helemaal niet uitbesteden aan consultants. Strategievorming is handwerk - een taak voor leiders. Bij strategieontwikkeling en -implementatie gaat het om het op elkaar afstemmen van verschillende units en stakeholders en het engageren van mensen in de organisatie om een bepaalde kant op te bewegen. Het gaat om het creëren van gezamenlijke beelden en het omarmen van een gedeelde ambitie. Het gaat minder om 'Excel' en veel meer over het leiden van mensen door exploratie-, leer- en veranderprocessen.

Doelstelling

Dit programma op expert-niveau is erop gericht de effectiviteit van uw strategisch leiderschap te verhogen door uw inzicht in strategievormingsprocessen te vergroten en uw leiderschapsstijl te versterken.

Inhoud

Binnen het thema leiderschap, zal in dit programma de nadruk liggen op strategisch leiderschap - het mobiliseren van mensen in de organisatie om een strategische koers uit te stippelen en te verwezenlijken. De kernvraag is hoe een financieel manager een leiderschapsrol kan vervullen in het ontwikkelen en implementeren van strategie. Hierbij is het benodigde leiderschap niet alleen gericht op medewerkers, maar ook op collega's en hogere managementlagen/toezichthouders.

Drie thema's zullen hierbij aan de orde komen:

  • Uw strategieproces. Hoe verloopt het proces van strategieformulering, implementatie en verandering en hoe moet u als leider hierop inspelen om effectief te zijn?
  • Uw strategisch leiderschapsagenda. Waar moet u zich als leider tegenaan bemoeien en energie in steken? Wat zijn de prioriteiten waarop een leider moet focussen?
  • Uw strategisch leiderschapsstijl. Wat voor strategisch leiderschapsstijl heeft u nodig gezien de situatie, de mensen en de strategische doelstellingen? En hoe verhoudt deze stijl zich met uw voorkeursstijl?

In dit programma zijn theorie en praktijk nauw vervlochten. U werkt aan uw eigen case en leiderschapsstijl. Tussen de drie bijeenkomsten van één dag werkt u aan uw eigen case en stelt u een leiderschapsontwikkelingsplan voor uzelf op. U maakt hierbij gebruik van een Leadership app.

Door de interactieve opzet en de vertrouwelijke uitwisseling van ervaringen heeft de groep maximaal 12 deelnemers met een senior executive profiel.

Bestemd voor

Senior financial executives.

prof. dr. Ron Meyer hoogleraar Strategisch Leiderschap bij TIAS School for Business and Society en managing director bij het Center for Strategy & Leadership

De cursus vindt plaats in Van der Valk Hotel Vianen in Vianen

Adres

Van der Valk Hotel Vianen Prins Bernhardstraat 75 Vianen Telefoonnummer 0347325921 E-mailadres sales@vianen.valk.nl