Transformeer naar een data gedreven organisatie

Strategy & Big Data Analytics Leadership

Details

Cursusduur
4 dagen
Datum en locatie
15, 16, 22, 23 november 2018 - Tilburg
Tijd
09:30 - 18:00, 09:00 - 16:30, 09:30 - 18:00, 09:00 - 16:30
Prijs
€ 3.190,00 (leden) / € 3.190,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Data en IT-infrastructuur, Management & strategie
Bestemd voor
Accountants in business, Intern accountants, Overige financieel professionals, Controllers, Auditor
Niveau
Advanced
Finance in business
26 pe-uren

15, 16, 22, 23 november 2018 - Tilburg

Wilt u weten welk programma rond het thema Data analytics bij u past? Voor advies op maat is de programmamanager telefonisch bereikbaar op 020 301 04 05. U kunt ons ook een email sturen via opleidingen@nba.nl.

De grote hoeveelheden beschikbare data en de daarmee gepaard gaande kansen voor de organisatie, beïnvloedt elke manager, zowel in publieke als in private organisaties. De impact op de financiële professional blijft hierbij zeker niet ongemoeid. Financials komen steeds vaker in de spagaat tussen enerzijds het optimaal uitvoeren van hun 'traditionele' functie, gericht op nauwkeurige en tijdige financiële rapportages en anderzijds het medebepalen van of het adviseren in de strategische richting van de organisatie.

Welke inzichten komen er naar voren uit de golf van beschikbare financiële gegevens? En hoe kunnen Big Data analytics positief bijdragen aan groeiende bedrijfsprestaties? Big Data analytics gaat niet alleen over interne data maar ook over het internaliseren van externe data. Gevolgd door de fundamentele vraag 'Hoe kunnen we met de gekozen beschikbare data, waarde voor de organisatie genereren?'

Er ontstaan nieuwe mogelijkheden binnen organisaties die leiden tot nieuwe prioriteringen binnen een vernieuwd organisatie landschap. Van u als financieel professional wordt een proactieve houding verwacht om nu en in de toekomst bij te dragen aan de nodige performance verbeteringen binnen uw organisatie.

Doelstelling

Na afloop van deze masterclass weet u wat er binnen een organisatie nodig is om te transformeren naar een data gedreven organisatie. We behandelen hierbij alle facetten die u moet beheersen om hiertoe te komen.

Inhoud

  • New business opportunities: inzicht in de nieuwste ontwikkelingen en trends. Wat kenmerkt succesvolle Big Data toepassingen? Hoe kunt u nieuwe opportuniteiten vaststellen en wat zijn de mogelijkheden voor uw eigen Big Data initiatieven?
  • Business analytics tools - van visualisatie tot analyse: inzicht in nieuwe mogelijkheden en analysemethoden door nieuwe technologieën. Hoe krijgt u vat op verzamelde gegevens, de uitgevoerde analyses en de output hiervan, wat leidt tot betere voorspellingen en zinvolle verbanden voor de organisatie?
  • Organizational change - transformation & implementation: hoe transformeert een organisatie naar een data-gedreven organisatie om snel(ler) te kunnen anticiperen op de omgeving? Wat betekent dit voor mensen, processen, systemen, platformen en strategieën?
  • Compliance aspecten & governance: verscherpte wet- en regelgeving zijn inherent aan de stormachtige technologische ontwikkelingen rondom Big Data. U krijgt inzicht in de compliance - en risicomanagementaspecten rondom Big Data projecten.

Bestemd voor

Iedere financieel professional die een belangrijke (adviserende) rol heeft of gaat hebben bij de transformatie naar een data gedreven organisatie.

prof. dr. ir. Jalal Ashayeri PhD Hoogleraar op het gebied van Supply Chain Management aan Tilburg University en de afdeling Econometrics and Operations Research, School of Economics and Management.
prof. dr. Kees Koedijk is decaan en directeur van TIAS School for Business and Society. Tevens is hij hoogleraar Financieel Management aan Tilburg University. Kees Koedijk is een expert op het gebied van de financiële economie en financiële markten.

De cursus vindt plaats in Tias School for Business and Society in Tilburg

Adres

Tias School for Business and Society Warandelaan 2 Tilburg