Het morele Big Data kompas

*nieuw*

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
13 november 2018 - Nieuwegein ( Is vol)
Tijd
16:00 - 19:00
Prijs
€ 325,00 (leden) / € 325,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Fraude & Ethiek
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Intern accountants, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Fundamental
Finance in business
3 pe-uren

13 november 2018 - Nieuwegein ( Is vol)

Deze cursus is helaas vol. Kies een andere datum of geef u op voor de wachtlijst.
Deze training is onderdeel van het integriteitdrieluik 2018.

In een datagedreven economie worden steeds meer processen mogelijk gemaakt en gevoed door analyse van zeer grote hoeveelheden data. Zo maken bedrijven steeds vaker gebruik van persoonsgegevens bij hun dienstverlening. Die zijn afkomstig van uiteenlopende bronnen. Het grootste deel bestaat inmiddels uit zogenaamde geobserveerde data, zoals locatiegegevens van een telefoon, data van cookies op een computer en klikgedrag op een website. De verwerking gebeurt steeds vaker aan de hand van slimme algoritmen die patronen uit de data afleiden en getraind kunnen worden om verbanden te vinden die anders verborgen blijven. Het is vooral dit geavanceerde en geautomatiseerde gebruik van data dat de kracht van het gebruik van Big Data vormt. De datagedreven economie vereist dat consumenten erop kunnen vertrouwen dat hun data niet worden misbruikt. Dat vertrouwen is niet vanzelfsprekend.

Doelstelling

Er is reeds veel regelgeving rondom privacy, te beginnen met de AVG. Maar gaat dit de privacyproblemen die Big Data en data & analytics oproepen oplossen? En staat in de datagedreven economie niet veel meer op het spel dan alleen privacy? Tijdens de workshop gaan we op zoek naar het 'Big Data kompas'. Hoe zorgen we dat er vertrouwen komt in een datagedreven economie?

Inhoud

Hoe ziet het morele Big Data kompas eruit? Welke ethische vragen roept data & analytics op? Is privacy overgewaardeerd en zijn mensen bereid het in te ruilen voor allerlei baten? Verschilt die bereidheid per generatie? Wie heeft er niks te verbergen?

Het programma van deze workshop is interactief. U filosofeert met uw collega's over uw eigen positie in het debat over ethiek en data & analytics. De workshop is daarmee een gezamenlijke zoektocht naar een goede aanpak van morele vraagstukken rondom gebruik van Big Data. De docent plaatst techniekpessimisten tegenover techniekoptimisten en instrumentalisme tegenover technologisch determinisme. Bovenal geeft hij aan dat het debat nuance vereist, en ook vragen oproept over de open samenleving: het debat gaat niet alleen over de rechten van individuen, maar ook over de kwaliteit van onze maatschappij.

Bestemd voor

Finance professionals die integriteit belangrijk vinden.

dr. Edgar Karssing associate professor beroepsethiek en integriteitsmanagement Nyenrode Business Universiteit.

De cursus vindt plaats in Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht in Nieuwegein

Adres

Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht Buizerdlaan 10 Nieuwegein Telefoonnummer (030) 604 48 44 E-mailadres sales@fletcherhotelnieuwegein.nl Website www.fletcher.nl