Coming soon

De ontwikkelingen voor komend jaar

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
20 december 2018 - Baarn
Tijd
09:00 - 17:15
Prijs
€ 585,00 (leden) / € 645,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Specials
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Overige financieel professionals
Niveau
Advanced
Accountancy
7 pe-uren

20 december 2018 - Baarn

U kunt ook aanmelden voor een deelsessie. De prijs voor een deelsessie is ° 215,--

Sprekers van formaat delen hun visie op relevante ontwikkelingen voor komend jaar (of jaren). Niet de regelgeving staat centraal maar de impact van diverse maatschappelijke, politieke en economische ontwikkelingen.

Dit seminar biedt u inspiratie en stof tot nadenken over wat het nieuwe jaar u (en uw klanten) kan bieden.

Doelstelling

Het seminar biedt u zicht op relevante ontwikkelingen en de impact daarvan op de economie en uw (nabije) toekomst.

Inhoud

Het programma 2018 bestaat uit de volgende drie deelsessies;

De Westerse economie
Heleen Mees verzorgt 20 december de aftrap met een beschouwing van de politieke economische situatie in de wereld. Globalisering heeft de verhoudingen flink on zijn kop gezet. Het Westen was jarenlang de aanjager van de economische groei en technologische innovatie in de wereld maar met de toetreding van China tot de Wereldhandelsorganisatie is dat helemaal veranderd. De gevolgen voor het Westen zijn groot, niet alleen in termen van levensstandaard maar ook sociaal en politiek.

Duurzaamheid als businessmodel
Duurzaamheid is niet per definitie alleen een kostenpost. Het kan ook een aantrekkelijk business model zijn. Hierdoor is het mogelijk om duurzame innovaties schaalbaar te maken. Martijn Lopes Cardozo zal aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden ingaan op belangrijke thema's zoals het belang van experimenteren, het omarmen van mislukkingen en de kracht van missie gedreven organisaties.

AI en Robotica
De robots komen eraan. Een robot die niet begrijpt dat de omgeving waarin wij leven sociaal bepaald is, kan in onze omgeving nooit functioneren. Dat lukt alleen wanneer de technologie zich aanpast aan ons. De robot moet dus in staat zijn de mens te herkennen en weten welk gedrag gewenst is, bijvoorbeeld wanneer de mens van iets schrikt of niet. Het gedrag van de robot in onze dagelijkse omgeving moet natuurlijk zijn. Door menselijk gedrag in parameters en algoritmes te vertalen, kan een robot leren ons te begrijpen. Vanessa Evers denkt dat artificiele sociale intelligentie noodzakelijk is voor een robot waar je wat aan hebt.

Het seminar wordt afgesloten met een netwerkborrel, de gelegenheid om na te praten en te netwerken.

Bekijk het programma

Bestemd voor

Accountants, adviseurs overige (financiële) professionals.

dr. mr. Heleen Mees

dr.mr. Heleen Mees, vaste columnist voor de Volkskrant, studeerde economie en rechten, promoveerde aan de Erasmus School of Economics en gaf les aan New York University. Ze is de auteur van vier boeken, meest recentelijk The Chinese Birdcage - How China's Rise Almost Toppled the West.

Martijn Lopes Cardozo

Martijn Lopes Cardozo studeerde technisch natuurkunde in Delf en heeft een MBA van Harvard. Hij is ondernemer en CEO van Black Bear - een scale-up in de circulare economie. In de VS heeft Martijn meerdere technologische bedrijven opgestart. Sinds zijn terugkeer naar Nederland in 2008 heeft hij meerdere strategische en M&A functies vervuld voor grote organisaties en richt zich nu op de transitie van de lineaire naar de circulaire economie. Hij is ook een Board member of Circle Econom en Entrepreneur-in-Residence bij YES!Delft.

prof. dr. Vanessa Evers

Prof.dr. Vanessa Evers, hoogleraar Human Media Interaction, Universiteit Twente. Vanessa's onderzoek richt zich op de sociale aspecten van mens computer interactie in het algemeen en de samenwerking tussen mensen en intelligente technologie, zoals robots, in het bijzonder.

De cursus vindt plaats in Conferentiecentrum Drakenburg Baarn in Baarn

Adres

Conferentiecentrum Drakenburg Baarn Dr. Albert Schweitzerweg 1 Baarn Telefoonnummer (035) 646 14 14 E-mailadres info@drakenburg.nl