Fraudetweeluik 2018

Meer inzicht in fraude! *nieuw*

Details

Cursusduur
2 dagen
Datum en locatie
9 april 2018, 7 juni 2018 - Breukelen
Tijd
16:00 - 19:00, 16:00 - 19:00
Prijs
€ 595,00 (leden) / € 595,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Specials, Fiscaal & recht
Bestemd voor
Accountants in business, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
NBA Opleidingen
6 pe-uren

9 april 2018, 7 juni 2018 - Breukelen


Het fraudetweeluik bestaat uit twee thema's die u regelmatig in het nieuws aantreft. Schrijf u direct in voor deze unieke fraudereeks! Ga aan de slag met professionals uit de praktijk en krijg inzicht in:
 • Fraudeaangiften NIEUW
 • Financieel-economische fraude in de offshore wereld

 • Doelstelling

  De thema's sluiten aan bij de laatste fraude-ontwikkelingen. Na afloop kent u de voordelen van het doen van aangifte bij fraude en kent u de methoden en technieken van financieel-economische fraude.

  Inhoud

  Fraudeaangiften - maandag 9 april 2018 - 3 PE - 325 euro

  Bij het ontdekken van vormen van (ernstige) fraude gaan gedupeerden niet altijd over tot het doen van aangifte. Twijfels over de meerwaarde, angst voor reputatieschade en ook gebrek aan vertrouwen in het optreden van de overheid spelen daarbij vaak een rol. Op zich begrijpelijk als je kijkt naar de huidige praktijk, waarin onder meer capaciteitstekorten, 'prioritering' en gebrek aan deskundigheid bij opsporingsdiensten en justitie aan de orde kunnen zijn. Maar dit blijken niet altijd de enige faal-/succesfactoren! Tijdens deze bijeenkomst worden enkele substantiële voordelen en mogelijkheden besproken die een gedupeerde van fraude heeft bij een juist gebruik van het bestaande strafrechtelijke systeem. Docent: Mr. Gerard Blonk.

  Financieel-economische fraude in de offshore wereld - 7 juni 2018 - 3 PE - 325 euro

  Recente onthullingen in de Bahama Leaks, de Panama Papers en de Offshore Leaks gaven ons een uniek kijkje in de geheimzinnige wereld van de financiële offshore. Wat hebben we geleerd van deze onthullingen en wat kunnen we hieruit leren? Na afloop heeft u aan de hand van aansprekende casuïstiek, inzicht in methoden en technieken van financieel-economische fraude. En krijgt u handvatten hoe u deze fraudes kunt doorzien. Docent: mr. dr. Tjalling Jan van Koningsveld.

  zicht in methoden en technieken van financieel-economische fraude. En krijgt u handvatten hoe u deze fraudes kunt doorzien. Docent: mr. dr. Tjalling Jan van Koningsveld.

  Bestemd voor

  Controllers, accountants, fiscalisten, advocaten, adviseurs, bedrijfseconomen en andere financieel professionals.

  Cursusonderdelen

  De onderdelen van deze cursus zijn ook afzonderlijk te volgen, echter de meerdaagse variant biedt u voordeel. In de links hieronder kunt u doorklikken naar de afzonderlijke cursusonderdelen.

  mr. dr. Tjalling Jan van Koningsveld
  mr. Gerard Blonk is directeur van ForensicPlaza BV, een trainingsorganisatie in (forensische) organisatie- en besluitvormingstechnieken. Hiervoor was hij onder meer officier van justitie, plaatsvervangend strafrechter, politiecommissaris en directeur Rechercheschool.

  De cursus vindt plaats in Nyenrode Business Universiteit in Breukelen

  Adres

  Nyenrode Business Universiteit Straatweg 25 Breukelen