Tribes & Besluitvoming

over Deep Democracy, macht en ranking *nieuw*

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
3 oktober 2018 - Baarn
Tijd
09:30 - 17:00
Prijs
€ 580,00 (leden) / € 680,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Governance, Risk & Compliance
Bestemd voor
Intern accountants, Overige financieel professionals, Auditor
Niveau
Advanced
Accountancy
6 pe-uren

3 oktober 2018 - Baarn

Deze Masterclass wordt u aangeboden in samenwerking met de IIA. IIA leden profiteren van het NBA leden tarief.

Stel: aan het begin van een verandertraject of vergadering zegt u niet: 'ik hoop dat we het snel eens worden'. Maar: 'wat geweldig dat we hier bij elkaar zitten met zo veel mensen, met zo veel meningen en netwerken. Met zo veel verschil. Laten we al die wijsheid, al die achtergronden, al die kennis zo goed mogelijk benutten.' Wat zouden we dan een grootste dingen met elkaar kunnen doen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Hoe zorg je dat het niet altijd die paar mensen zijn die hun mond open doen op een management dag? Dat alle standpunten volledig aan bod komen. Dat het geheel belangrijker is dan ego's?

Het grootste deel van het werken in organisaties bestaat uit het nemen van beslissingen. En het zorgen dat mensen daar ook naar gaan handelen. De manier waarop een besluit tot stand komt is niet altijd even effectief. Of het gaat te snel en te top-down waardoor mensen gaan muiten. Of het gaat te traag en te bottom-up waardoor mensen... ook gaan muiten.

Een indringende masterclass die je werkelijk anders laat kijken naar groepen en groepsdynamiek.

Waarbij we het zullen hebben over Harry, ons symbool voor het andere standpunt, het andere geluid, de andere mening, de andere blik.

Doelstelling

Deze impactvolle masterclass biedt u inzicht in effectieve besluitvormingsprocessen, gebaseerd op multi cultureel onderzoek. U vergroot uw bagage voor een effectief en efficiënte besluitvorming in uw team of organisatie.

Inhoud

Deze masterclass gaat over macht, ranking en besluitvorming. We leren over tribal leadership uit Botswana, over beslissingen nemen in stilte zoals de Quakers en over Deep Democracy, een zienswijze en methode die de onderstroom in groepen zichtbaar en hanteerbaar maakt. De Lewis methode van Deep Democracy is ontwikkeld in post-apartheid Zuid-Afrika en bestaat uit een aantal technieken en concrete stappen om tot constructieve besluiten te komen, met aandacht en waardering voor andere opvattingen. Door de wijsheid van de minderheid te benutten, wordt de effectiviteit en de inhoudelijke kwaliteit van besluiten verhoogd.

Bestemd voor

Intern accountants en overige financieel professionals betrokken bij impactvolle besluitvorming.

drs. Jitske Kramer

Corporate antropoloog en expert op het gebied van werken met culturele verschillen, gloabal leadership. Deeop Democracy en organisatiecultuur. In 2013 werd zij door vakgenoten en klanten uitgeroepen tot trainer van het jaar. Co-founder en chief van de Academie voor Organisatiecultuur.

De cursus vindt plaats in Conferentiecentrum Drakenburg Baarn in Baarn

Adres

Conferentiecentrum Drakenburg Baarn Dr. Albert Schweitzerweg 1 Baarn Telefoonnummer (035) 646 14 14 E-mailadres info@drakenburg.nl