Transities in het familiebedrijf

*nieuw*

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
13 december 2018 - Vianen ut
Tijd
09:30 - 21:00
Prijs
€ 650,00 (leden) / € 745,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden, Management & strategie
Bestemd voor
Openbaar accountants, MKB-accountants, Overige financieel professionals
Niveau
Advanced
Accountancy
9 pe-uren

13 december 2018 - Vianen ut

Ondernemers beslissen snel, tonen lef en delegeren weinig. Op een gegeven moment gaat dat niet meer. In de overgang naar de volgende levensfase van het bedrijf kan de familiecomplexiteit veranderen en tegelijkertijd spelen er in een groeiend familiebedrijf bedrijfseconomische vraagstukken die om een andere aanpak vragen. Ook de invloed van externe ontwikkelingen kan om aanpassingen vragen. Kortom, er zijn meerdere transitiemomenten die een ondernemer moet zien te overwinnen om zijn bedrijf gezond te laten expanderen. In die ontwikkeling heeft de ondernemer wel eens het gevoel alle controle te verliezen.

Doelstelling

U vergroot uw kennis van de kenmerken en dynamiek van mkb-familiebedrijven, scherpt uw gespreksvaardigheden en maakt kennis met belangrijke bouwstenen voor de adviespraktijk.

U krijgt een introductie in de grondslagen van ondernemerschap, doorvertaling naar specifieke kenmerken van familiebedrijven en verwerft inzicht in de (R)evolutionaire ontwikkeling van Familie, Eigendom en Bedrijf en de eisen die per transitiemoment gesteld worden.

Inhoud

Er wordt stilgestaan bij de specifieke kenmerken en dynamiek van familiebedrijven. Ook komen specifieke transitiemomenten, de specifieke problematiek in de diverse levensfases van ondernemer en bedrijf en vooral ook de gewenste rol van de adviseur aan bod. Het programma biedt antwoord op delegatie- en coördinatievraagstukken.

Bestemd voor

Openbaar accountants, relatiebeheerders en specialisten in de mkb adviespraktijk

Luciën Claessens consultant voor familiebedrijven en midcorporates.
drs. Arie Heerschap begeleid en coacht ondernemers, stond mede aan basis van het Erasmus Centre for Family Business
Eric Laaper

De cursus vindt plaats in Van der Valk Hotel Vianen in Vianen ut

Adres

Van der Valk Hotel Vianen Prins Bernhardstraat 75 Vianen ut Telefoonnummer 0347 32 59 59 Website http://www.hotelvianen.nl/