Fraudedrieluik 2018

Meer inzicht in fraude! *nieuw*

Details

Cursusduur
3 dagen
Datum en locatie
18 september 2018, 9 oktober 2018, 27 november 2018 - Breukelen ut
Tijd
16:00 - 19:00, 16:00 - 19:00, 16:00 - 19:00
Prijs
€ 895,00 (leden) / € 895,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Specials, Ethiek & regelgeving
Bestemd voor
Accountants in business, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
9 pe-uren

18 september 2018, 9 oktober 2018, 27 november 2018 - Breukelen ut

Het fraudedrieluik bestaat uit drie thema's die u regelmatig in het nieuws aantreft. Schrijf u direct in voor deze unieke fraudereeks! Ga aan de slag met professionals uit de praktijk en krijg inzicht in:

  • Cryptovaluta en frauderisico's NIEUW
  • Blockchain en frauderisico's NIEUW
  • Fraudeaangiften

Doelstelling

De thema's sluiten aan bij de laatste fraude-ontwikkelingen. Na afloop kent u de voordelen van het doen van aangifte en de frauderisico's behorende bij cryptovaluta en blockchain.

Inhoud

Cryptovaluta en frauderisico's - dinsdag 18 september 2018 - 3 PE
Cryptovaluta zijn afgelopen jaar doorgebroken bij het grote publiek. Initial Coin Offerings (ICO's), de manier waarop een nieuwe cryptovaluta wordt gelanceerd, zijn inmiddels gemeengoed en menig Nederlander schijnt er in geïnvesteerd te hebben. Nu het stof lijkt neergedaald blijkt dat een groot deel van deze zogenaamde ICO's mislukt is of zelfs een regelrechte vorm van fraude is. De SEC heeft inmiddels tientallen onderzoeken naar ICO's gestart. We gaan in dit seminar dieper in op de achtergrond van het verhaal: wat zijn nu precies cryptovaluta, hoe werken deze en wat zijn ICO's, hoe zijn deze gestructureerd en welke acties ondernemen toezichthouders? Docenten: Dennis de Vries en Hardwin Sprenkelink. Zie hier voor de volledige cursustekst.

Blockchain en frauderisico's - dinsdag 9 oktober 2018 - 3 PE
Blockchain is een radicaal nieuwe technologie met grote beloftes. De technologie helpt partijen om waardeketens te optimaliseren, efficiënt samen te werken zonder tussenkomst van derde partijen en administratieve handelingen te automatiseren. In de context van blockchain valt het onderwerp fraude vaak, enerzijds zouden blockchains fraude tegen gaan door de transparantie van de techniek, anderzijds bieden anonieme systemen mogelijk een paradijs voor fraudeurs. In dit seminar gaan wij in op de vraag wat de zin en onzin is van blockchain in het kader van frauderisico's en lopen wij door een gestructureerd model dat concrete handvatten biedt voor het analyseren van blockchain risico's. Docenten: Dennis de Vries en Hardwin Sprenkelink. Zie hier voor de volledige cursustekst.

De fraudeaangifte - dinsdag 27 november 2018 - 3 PE
Bij het ontdekken van vormen van (ernstige) fraude gaan gedupeerden niet altijd over tot het doen van aangifte. Twijfels over de meerwaarde, angst voor reputatieschade en ook gebrek aan vertrouwen in het optreden van de overheid spelen daarbij vaak een rol. Op zich begrijpelijk als je kijkt naar de huidige praktijk, waarin onder meer capaciteitstekorten, 'prioritering' en gebrek aan deskundigheid bij opsporingsdiensten en justitie aan de orde kunnen zijn. Maar dit blijken niet altijd de enige faal-/succesfactoren! Tijdens deze bijeenkomst worden enkele substantiële voordelen en mogelijkheden besproken die een gedupeerde van fraude heeft bij een juist gebruik van het bestaande strafrechtelijke systeem. Docent: Mr. Gerard Blonk. Zie hier voor de volledige cursustekst.

p>

Bestemd voor

Controllers, accountants, fiscalisten, advocaten, adviseurs, bedrijfseconomen en andere financieel professionals.

Cursusonderdelen

De onderdelen van deze cursus zijn ook afzonderlijk te volgen, echter de meerdaagse variant biedt u voordeel. In de links hieronder kunt u doorklikken naar de afzonderlijke cursusonderdelen.

drs. Dennis de Vries RA CIA senior manager bij KPMG
Hardwin Spenkelink Senior Consultant - KPMG Digital Ledger Services
mr. Gerard Blonk heeft de afgelopen jaren veel overheidsdiensten en private partijen geadviseerd en getraind in (forensische) organisatie- en besluitvormingstechnieken. Hiervoor was hij onder meer officier van justitie, plaatsvervangend strafrechter, politiecommissaris en directeur Rechercheschool.

De cursus vindt plaats in Nyenrode Business Universiteit in Breukelen ut

Adres

Nyenrode Business Universiteit Straatweg 25 Breukelen ut E-mailadres n.vos@nyenrode.nl