NBA-DCAA Jaarcongres

'Sustainable Economic Development’

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
2 november 2018 - Willemstad
Tijd
08:00 - 17:30
Prijs
€ 350,00 (leden) / € 350,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Algemeen, Specials, Strategisch management, Finance
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Intern accountants, MKB-accountants, Controllers, Auditor
Niveau
Fundamental
Accountancy
8 pe-uren

2 november 2018 - Willemstad

Na een zeer succesvol NBA-DCAA Jaarcongres in 2017, met als thema "IT en Accountancy: Accountancy singularity is near", is in 2018 gekozen voor het thema "Sustainable economic development". Dit jaar is het een eendaagse congres en vindt plaats op vrijdag 2 november 2018 in het Renaissance Curaçao Resort en Spa. Het congres start om 8.00 uur en zal om 17.30 uur worden afgesloten met aansluitend de traditionele gezellige borrel.

Het NBA-DCAA Jaarcongres 2018 wordt dit jaar voorgezeten door de heer drs. Hans de Boer, voorzitter van ondernemingsorganisatie VNO-NCW.

Inhoud

Verschillende sprekers zullen tijdens de ochtenduren Sustainable Economic Development vanuit hun invalshoek belichten:

  • De heer Marco J. van der Vegte RA, voorzitter Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants doet aftrap van de ochtend met zij introductie "Het veranderingsproces en de accountant". Waarom moet het anders? Visie over de toekomst;
  • Mevrouw Leila Matroos MSc. RA, President a.i. Central Bank Curacao and St. Maarten (CBCS) zal Randvoorwaarden voor Sustainable Economic Development toelichten vanuit de bril van de Centrale Bank van Curacao en St. Maarten en de vereiste hervormingen;
  • Minister van Economische Ontwikkeling van Curaçao de heer dr. Ivan Steve (Steven) Martina gaat in op hoe Sustainable Economic Development, een "controlled disruption" is voor Curaçao;
  • De heer drs. Jurcell Virginia, Head of Private Equity, ABN AMRO Nederland zal de ochtend afsluiten met hoe invulling te geven aan het financieringsvraagstuk van uit een niet traditionele perspectief (Private Equity)

Tijdens de middaguren zal de thema, tijdens twee interactieve paneldiscussies, worden uitgediept.

  • Het eerste panel zal zich, na introductie door de heer dr. Jose Jardim, Financieel-Economisch Directeur van de CBCS over de ontwikkeling van de Internationale Financiële dienstverlening buigen.
  • Tijdens de tweede panel zal de ontwikkeling van de andere sectoren van de Economie van de eilanden (zoals logistiek, toerisme, kenniseconomie, telecommunicatie, olie-industrie etc.) na een introductie door de heer drs. Leo Rigaud, President van de Bankiersvereniging van Curaçao en Directeur Vida Nova Bank.

De dagvoorzitter de heer drs. Hans de Boer, voorzitter van ondernemings-organisatie VNO-NCW, zal het congres afsluiten met een samenvatting en conclusies die als input voor een position paper van de Dutch Caribbean Accountant Association (DCAA) over Sustainable Economic Development.

Bekijk het programma van het Jaarcongres 2018

Bestemd voor

Accountants, Controllers, IT/EDP Auditors, andere financieel specialisten en voor hen die daarvoor in opleiding zijn

Docent niet van toepassing

De cursus vindt plaats in Renaissance Curacao Resort in Willemstad

Adres

Renaissance Curacao Resort Baden Powellweg 1 Willemstad Telefoonnummer 599 9 4355020 Website www.marriott.com/hotels/travel/curbr-renaissance-curacao-resort-and-casino