Innovatiemanagement

Maak uw organisatie klaar voor de toekomst! *nieuw*

Details

Cursusduur
2 dagen
Datum en locatie
11 december 2018, 15 januari 2019 - Tilburg
Tijd
09:30 - 17:00, 09:30 - 18:30
Prijs
€ 2.115,00 (leden) / € 2.350,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden, Specials, Management & strategie, Finance
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Intern accountants, MKB-accountants, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals, Controllers, Leden Management, Managerial controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
13 pe-uren

11 december 2018, 15 januari 2019 - Tilburg

Deze cursus wordt verzorgd door Tilburg University. Na aanmelden worden uw gegevens doorgestuurd. U ontvangt een bevestiging van inschrijving en factuur vanuit Tilburg University.

We leven in een snel veranderende wereld. Hierdoor moet je als organisatie jezelf continu opnieuw uitvinden. Niet voor niets is verandering een constante factor in succesvolle organisaties: een groot aanpassingsvermogen is noodzakelijk om de concurrentie voor te blijven. Tijdens dit programma leert u daarom hoe toekomstbestendig uw organisatie is en hoe u dit blijvend verbetert.

Doelstelling

Tijdens het programma Innovatiemanagement leert u welke ontwikkelingen het relevantst voor uw organisatie zijn en hoe ze uw organisatie kunnen beïnvloeden. U krijgt ook inzicht in de eigenschappen van een future-proof organisatie. U krijgt antwoord op welke capaciteiten uw organisatie nodig heeft als het gaat om leiderschap, teamsamenstelling en medewerkers. U onderzoekt welke mogelijkheden er nog meer zijn met betrekking tot samenwerking binnen en buiten de organisatie en wat u moet en kunt doen om in deze roerige tijden de organisatie verder te brengen.

Inhoud

De noodzaak tot bedrijfsinnovatie ligt vooral in ontwikkelingen in de omgeving van organisaties die meestal te herleiden zijn tot macro-economische ontwikkelingen (sociale, technologische, economische en politieke factoren) en marktontwikkelingen (concurrenten, substituten, klanten en toeleveranciers). Omdat de relevante ontwikkelingen en achterliggende factoren zo divers kunnen zijn, helpen we u innovatiemanagement integraal te benaderen en een brede blik te hanteren. Na het volgen van dit programma:

  • heeft u een overzicht van de belangrijkste disruptieve technologieën van dit moment, zoals blockchain, artificial intelligence, robotics en big data;
  • heeft u door middel van scenario-thinking de invloed van de nieuwe ontwikkelingen in kaart gebracht voor uw organisatie;
  • weet u hoe platforms (API's), strategic alliances, partnerships, en extended enterprise networks kunnen bijdragen aan de toekomstbestendigheid van uw organisatie;
  • heeft u een framework gemaakt met mogelijke acties om jouw organisatie te transformeren naar een organisatie die klaar is voor de toekomst;
  • weet u welke stappen u moet ondernemen om leiders, teams en medewerkers continu mee te laten veranderen;
  • bent u persoonlijk begeleid in hoe u uw organisatie toekomstbestendig kunt maken door innovatie en transformatie in te zetten.

Kijk hier voor detail programma.

Robert Bood

Na zijn studie Economie aan de Rijksuniversiteit van Groningen promoveerde Robert Bood aan dezelfde universiteit op een onderzoek naar de leerprocessen die ondernemingen en managers doorlopen bij het opzetten van nieuwe activiteiten. Robert Bood is co-auteur van 'Communities of Practice: Bronnen van Inspiratie' (2004) en 'Netwerkleren: omgaan met gemene problemen' (2010).

Geert Duijsters

Geert Duijsters is gepromoveerd in Economie en Bedrijfskunde aan Maastricht University. Hij is een van de meest geciteerde onderzoekers aan Tilburg University en heeft, al dan niet samen met andere auteurs, 7 boeken geschreven en meer dan 100 artikelen die zijn verschenen in internationaal erkende wetenschappelijke tijdschriften.

: omgaan met gemene problemen' (2010).

Freek Peters

Freek Peters is als organisatiepsycholoog, bestuurder en bestuursadviseur ruim dertig jaar actief in uiteenlopende organisaties. Hij is partner van de Galan Groep in Baarn en hoogleraar Contextueel Leiderschap aan Tilburg University.

Jeroen Kuilman

associate professor in management en gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In Tilburg is hij Vice-Decaan Onderwijs van de Tilburg School of Economics and Management, en was eerder Academic Director van het master programma International Management.

De cursus vindt plaats in Tilburg University in Tilburg

Adres

Tilburg University Warandelaan 2 Tilburg