Spitsuursessie: De Mandatory disclosure richtlijn

*nieuw*

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
24 april 2019 - Vianen
Tijd
17:00 - 19:00
Prijs
€ 150,00 (leden) / € 175,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Fiscaal & Juridisch
Bestemd voor
MKB-accountants
Niveau
Fundamental
Accountancy
2 pe-uren

Op grond van de in 2018 aangenomen Mandatory disclosure richtlijn zijn intermediairs zoals accountants, belastingadviseurs, advocaten en notarissen verplicht om mogelijk fiscaal agressieve belastingstructuren te melden bij de Belastingdienst. Veel fiscale structuren zullen hieronder vallen en deze meldplicht zal een aanzienlijke administratieve lastenverzwaring met zich meebrengen.

De Mandatory disclosure richtlijn moet uiterlijk 31 december 2019 zijn geïmplementeerd, maar zal met terugwerkende kracht gelden vanaf de zomer van 2018.

Mr. Dick Barmentlo praat u in twee uur bij over deze richtlijn.

Inhoud

mr. Dick Barmentlo Dick Barmentlo is werkzaam als advocaat-belastingkundige in de fiscale procespraktijk, verbonden aan Jaegers en Soons.Dick is voorzitter van de Vereniging Cassatie Specialisten Belastingkamer, die zich richt op de fiscale cassatiepraktijk. Ook is hij verbonden als docent aan de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs en lid van de sectie formeel belastingrecht van de NOB. Tussen 2003 en 2016 was hij raadsheer-plaatsvervanger in de Belastingkamer van het Gerechtshof 's-Hertogenbosch. Hij publiceert regelmatig over formeel belastingrecht en is medeauteur van een boek over verschoningsrecht in belastingzaken.

De cursus vindt plaats in Van der Valk Hotel Vianen in Vianen

Adres

Van der Valk Hotel Vianen Prins Bernhardstraat 75 Vianen Telefoonnummer 0347325921 E-mailadres sales@vianen.valk.nl