Actualiteiten seminar 2019

Voor de mkb accountants praktijk

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
22 januari 2019 - Houten
Tijd
13:30 - 20:00
Prijs
€ 420,00 (leden) / € 485,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Fiscaal
Bestemd voor
Openbaar accountants, MKB-accountants
Niveau
Advanced
Accountancy
6 pe-uren

22 januari 2019 - Houten

Recenties: een super interessante cursus! Er wordt heel veel behandeld, door goede docenten, lekker tempo erin, goed materiaal, maar wel lekker speels en interactief, dus niet alleen droge stof. Heel wat aandachtspunten mee naar kantoor genomen. AccountPlus M.P. Westerhuis - Van Ginkel AA RBc

Just Do it om het jaar goed te beginnen.

Wil je het jaar goed beginnen met een overzicht van alle nieuwe relevante ontwikkelingen op wet en regelgeving en direct PE punten behalen, dan is dit je kans. RA in kleine praktijk te Amsterdam.

Een goed begin van het nieuwe jaar met dit seminar, in één dag bespreken we met u de highlights voor komend jaar op het gebied van accountancy, fiscaliteit en overige zaken die voor uw mkb-praktijk relevant zijn. Het seminar staat onder begeleiding van dagvoorzitter Carel Verdiesen.

Doelstelling

In één dag op de hoogte van de relevante ontwikkelingen die voor uw mkb praktijk relevant zijn voor 2019.

Inhoud

Onder begeleiding van dagvoorzitter Carel Verdiesen bespreken we de volgende onderwerpen;

  • Accountancy Wet & Regelgeving oa NOCLAR - Carel Verdiesen
  • Belastingen 2019; aangifte aandachtspunten en ontwikkelingen belastingplan 2019 - Dennis Heijmink
  • Wwft - Arnout van Kempen
  • Cybersecurity - Jacques Urlus

Wwft
Sinds juli 2018 is de Wet ter voorkoming van witwassen en financiëren van terrorisme (Wwft) gewijzigd. De wijzigingen betreffen aanscherping en concretisering van 'de oude' regelgeving. Tot december 2018 hanteerde het BFT een soepel handhavingsbeleid. Vanaf januari 2019 moet u voldoen aan de nieuwe voorschriften. Arnout van Kempen geeft u een totaalbeeld voor uw werkzaamheden.

Fiscaliteiten 2019
Op zijn eigen wijze informeert Dennis Heijmink u over de wijzigingen en aandachtspunten voor uw fiscale adviespraktijk voor dit nieuwe jaar.

Cybersecurity
Het is niet de vraag of een organisatie te maken krijgt met een cyberincident, of wanneer maar hoe vaak. Volgens de Cyber Security Raad ontbreekt het vooral mkb-bedrijven en maatschappelijke organisaties aan kennis en expertise. De NBA heeft, in samenwerking met enkele grote accountantskantoren, enkele tools voor u gemaakt. Jacques Urlus informeert u hoe u over Cybersecurity en hoe u dit risico bespreekbaar kunt maken en kunt verkleinen. Daar zijn namelijk niet altijd hoge investeringen voor nodig. Zie ook de NBA themapagina Cybersecurity.

Accountancy Wet & Regelgeving
Vanzelfsprekend houdt u uw vakliteratuur bij maar het is toch prettig om nog even in een notendop te horen wat de belangrijkste wijzigingen zijn voor komend jaar. Waar mag u nog extra aandacht aan geven? Carel Verdiesen praat u bijvoorbeeld bij over NV NOCLAR in de mkb praktijk, wijzigingen NV COS 4410/4400N (non-assurance),en NBA-handreikingen. Wat doet u hiermee in uw kwaliteitsbeleid?

Iedere tweede deelnemer van hetzelfde kantoor aan het seminar ontvangt een korting van 15%

Bestemd voor

Accountants en overige medewerkers werkzaam binnen een mkb-accountantspraktijk.

Arnout van Kempen CISA Van Kempen Compliance & Legal Support, compliance specialist binnen de financiële sector en compliance officer bij diverse accountantsorganisaties
Carel Verdiesen AA

zelfstandig gevestigd accountant en docent op het gebied van accountantsregelgeving.

Jacques Urlus RE CISA

Beleidsadviseur ICT en Accountancy bij de Koninklijke NBA

mr. Dennis Heijmink RB eigenaar van fiscaal adviesbureau en regelmatig als docent actief.

De cursus vindt plaats in Hotel Van der Valk Houten in Houten

Adres

Hotel Van der Valk Houten Hoofdveste 25 Houten Telefoonnummer 0306346800 E-mailadres zalen@houten.valk.nl Website http://www.valk.com