De praktijk & toetsing van informatiebeveiliging

Spionnen, criminelen, hackers en digibeten

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
12 april 2019 - Eindhoven
Tijd
09:30 - 17:00
Prijs
€ 495,00 (leden) / € 595,00 (niet-leden)
Kennisgebied
IT & Data
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Intern accountants, MKB-accountants, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals, Controllers, Auditor
Niveau
Advanced
Finance in business
6 pe-uren

12 april 2019 - Eindhoven

RC's ontvangen een korting van 100 euro op de prijs voor niet-leden

Iedereen heeft te maken met informatiebeveiliging. Voor bedrijven is het een verplichting vanwege meerdere soorten regelgeving. Het niet adequaat beschermen kan ook forse gevolgen hebben voor de bedrijfsvoering, de administratie of voor personen door bijvoorbeeld reputatieschade of identiteitsdiefstal. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, valt het goed te toetsen of organisaties afdoende doen aan beveiliging, of de maatregelen effectief zijn en welke stappen er nog gezet moeten worden. Zijn wij of de klant nog wel compliant? In deze cursus richten we ons op de toetsbaarheid van de informatiebeveiliging.

Doelstelling

Na deze cursus heeft u inzicht in de noodzakelijke stappen om de informatiebeveiliging op de rit te krijgen, hoe een behoorlijk beveiligingsplan eruitziet en hoe omissies kunnen worden vastgesteld. Aan de hand van een voorbeeldorganisatie doorlopen we de belangrijkste aspecten van het bekijken van eisen in regelgeving, dreigingen, maatregelen, risico inschattingen en belangrijke onderdelen uit het informatiebeveiligingsspeelveld. Spionnen, criminelen, hackers en digibeten: wat kenmerkt ze en hoe bescherm je je daartegen?

Inhoud

 • Basics van informatiebeveiliging;
 • Eisen van de wetgever;
 • Dreiging, risico's en het selecteren van effectieve maatregelen;
 • Afhankelijkheden van informatietechnologie met betrekking tot de financiële keten;
 • Een beveiligingsplan in de praktijk;
 • Beschermen tegen spionnen, criminelen, hackers en digibeten.
 • Bestemd voor

  Accountants, CFO's en controllers die informatiebeveiliging concreet in een plan, praktisch toepasbaar en toetsbaar willen maken.

  Brenno de Winter

  ICT-expert. Hij was programmeur, onderzoeksjournalist en veel gevraagd expert en publicist. Zijn specialisatie ligt op het gebied van informatiebeveiliging, hacking, privacy en de ontwikkeling van de informatiemaatschappij.

  De cursus vindt plaats in Novotel Eindhoven in Eindhoven

  Adres

  Novotel Eindhoven Anthony Fokkerweg 101 Eindhoven Telefoonnummer (040) 252 65 75 E-mailadres H1018-RE@accor.com Website http://www.accorhotels.com/accorhotels/fichehotel/nl/nov/1018/fiche_hotel.shtml