Essentiële skills: data analyse & process mining

Voor financials in een data driven omgeving

Details

Cursusduur
2 dagen
Datum en locatie
9, 10 december 2019 - Vianen
Tijd
09:30 - 17:00, 09:30 - 17:00
Prijs
€ 1.195,00 (leden) / € 1.295,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden, IT & Data
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Intern accountants, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals, Controllers, Auditor, Managerial controllers
Niveau
Fundamental
Finance in business
12 pe-uren

9, 10 december 2019 - Vianen

U dient een eigen WINDOWS laptop met rechten om een applicatie te kunnen installeren tijdens de cursus beschikbaar te hebben. U ontvangt een trainingslicentie van Data Analytics software. Deze dient voor aanvang van de cursus op uw laptop geïnstalleerd te worden. Toegang tot de trainingsomgeving van Process Mining zal o.b.v. username en password geregeld worden door de docenten tijdens de cursus.

Indien u geen eigen laptop tot de beschikking hebt, kunt u via Coney een ingerichte laptop huren voor EUR 200. U dient dit uiterlijk 2 weken voor aanvang van de training aan te geven bij de NBA.

RC's ontvangen een korting van 100 euro op de prijs voor niet-leden.

Het huidige ondernemingslandschap wordt gekenmerkt door het tijdig inspelen op nieuwe trends, kansen en uitdagingen. De vraag naar inzichten in eigen prestaties, risico's en processen is gegroeid om real-time business beslissingen te kunnen maken. Data driven organisaties sturen meer en meer op feiten. Deze feiten zitten opgesloten in data. De realiteit is echter dat er simpelweg meer data zijn en dat de datakwaliteit verbeterd is. Technieken om deze data te ontsluiten, zoals bijvoorbeeld data-analyse en process mining, zijn eenvoudiger geworden.

Het ontsluiten van data is in de praktijk een belangrijke skillset voor accountants en controllers. U bent van meerwaarde als u via data uit verschillende bronsystemen, analyses kunt ontwikkelen, datasets kunt valideren, uitkomsten kunt interpreteren en deze met relevante stakeholders kunt delen. Controllers doen dit vanuit het interne organisatie perspectief, accountants vanuit hun assurance rol.

De controller is de spin in het web als het gaat om (financiële) informatiestromen. Het is als controller van belang om informatiestromen te identificeren en databronnen te kunnen combineren. Na de cursus kunt u als controller binnen uw organisatie met een datagedreven aanpak aan de slag met informatiestromen. Voor de accountant bieden deze vaardigheden mogelijkheden om audit werkzaamheden efficiënter, effectiever, maar ook met meerwaarde voor de organisatie in te zetten.

Doelstelling

Tijdens deze cursus leert u praktische technieken en vaardigheden om data-analyse en process mining binnen uw organisatie toe te passen.

Inhoud

In het tweedaagse programma gaat u hands-on aan de slag. U pakt, met behulp van software tools, een aantal cases op. De cases zijn herkenbaar voor zowel accountants en controllers. Aan de hand van de cases leert u concreet de skills om data-analyse en process mining toe te passen. De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • data importeren, analyseren, uitkomsten valideren en interpreteren
  • databevindingen visualiseren en communiceren
  • herhaalbaar maken van analyses, brug slaan naar continuous monitoring

Belangrijk is u te realiseren dat dit een praktisch programma is, waarin u praktische vaardigheden leert en aan de slag gaat met tools.

Bestemd voor

Controllers, accountants en andere financieel professionals werkzaam binnen het (bredere) assurance en interne controle domein. U bent op zoek naar een concrete en praktische cursus die u laat kennismaken met het daadwerkelijk toepassen van data-analyse en process mining technieken.

Bart Roeleveld ing. Bart Roeleveld, senior Data Analysis Specialist, ACDA, Certified ACL Trainer Lavastorm en Perceptive Process Mining
ing. Marco Hill RE partner bij Coney.

De cursus vindt plaats in Van der Valk Hotel Vianen in Vianen

Adres

Van der Valk Hotel Vianen Prins Bernhardstraat 75 Vianen Telefoonnummer 0347325921 E-mailadres sales@vianen.valk.nl