US GAAP versus IFRS

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
20 september 2019 - Nieuwegein
Tijd
09:30 - 17:00
Prijs
€ 475,00 (leden) / € 575,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Finance Operations & Reporting
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
6 pe-uren

20 september 2019 - Nieuwegein

RC's ontvangen een korting van EUR 100 op de Prijs voor niet-leden

Bent u als financial betrokken bij de externe verslaggeving van internationale entiteiten? Dan is kennis van IFRS onontbeerlijk. Bent u een onderdeel van een Amerikaanse moeder- of dochtermaatschappij, dan moet u ook op de hoogte zijn van de meest in het oog springende verschillen tussen US GAAP en IFRS om allerlei verzoeken te begrijpen en te kunnen toepassen.

Doelstelling

Na afloop van deze cursus heeft u een effectief overzicht van de grootste verschillen tussen IFRS en US GAAP aan de hand van de huidige geldende wet- en regelgeving, IFRS en FASB/SEC regels.

Inhoud

U krijgt op balans- en resultatenrekeningniveau een overzicht en uitleg van de verschillen tussen IFRS en US GAAP voor boekjaren beginnend vanaf 1/1/2018 en volgende. U krijgt inzicht in de opbouw van US GAAP en IFRS en u wordt op de hoogte gebracht van de meest voor de hand liggende wijzigingen middels (digitale) referentiebronnen.

De cursus is thematisch opgebouwd en heeft de vorm van een hoor- en werkcollege. Alle relevante wijzigingen tot vier weken voorafgaand aan de training komen hier aan de orde. Bij US GAAP komen zowel de wijzigingen aan de orde v.w.b. de listed companies als private companies.

Bestemd voor

Financials die verantwoordelijk zijn voor het samenstellen, analyseren of controleren van reporting packs met als grondslag US GAAP/IFRS.

drs. Stefan Betting RA drs. Stefan Betting RA, eigenaar/oprichter van Profeda, een organisatie gericht op accountants, advocaten en notarissen. Stefan is tevens docent, examinator en scriptiebegeleider. (internationale) externe verslaggeving bij de Nyenrode Business Universiteit.

De cursus vindt plaats in Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht in Nieuwegein

Adres

Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht Buizerdlaan 10 Nieuwegein Telefoonnummer (030) 604 48 44 E-mailadres sales@fletcherhotelnieuwegein.nl Website https://www.fletcher.nl