Strategie implementatie

Hoe uw strategie gerealiseerd te krijgen

Details

Cursusduur
2 dagen
Datum en locatie
31 oktober 2019, 1 november 2019 - Nieuwegein
Tijd
09:30 - 17:30, 09:30 - 17:30
Prijs
€ 1.150,00 (leden) / € 1.250,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Strategie
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Intern accountants, Overheidsaccountants, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
13 pe-uren

31 oktober 2019, 1 november 2019 - Nieuwegein

RC's ontvangen EUR 100 korting op de prijs voor niet-leden.

De meest gestelde vraag van financiële professionals over strategie gaat niet over wat de strategie moet zijn, maar hoe strategie succesvol te implementeren. Aan strategische modellen, boeken, best practices en adviezen is geen gebrek, maar toch verloopt de implementatie bij veel organisaties moeizaam of mislukt zelfs grotendeels. Waardoor loopt het zo vaak mis? Hoe kunt u de belangrijkste valkuilen ontwijken? Met deze tweedaagse cursus krijgt u grip op strategie implementatie, met ondermeer een model dat overzicht biedt over het gehele proces, praktische instrumenten en voorbeelden uit de praktijk. Natuurlijk is er ook aandacht voor uw leiderschapsrol bij strategie implementatie. Bovendien gaat u met uw eigen implementatievraagstuk aan de slag.

Doelstelling

Deze cursus vergroot de effectiviteit van financiële professionals in strategische implementatieprocessen. Er is aandacht voor de rol van de individuele deelnemer als vraagstukken op organisatieniveau. De cursus is zodanig ingericht dat u leert van de docent èn uw mede-deelnemers en - heel belangrijk - dat wat u leert direct kunt toepassen op de situatie in uw eigen organisatie.

Inhoud

Op de eerste dag van de cursus ligt de nadruk op het verbreden en verdiepen van het strategisch denkvermogen. Met behulp van concepten, instrumenten, cases en voorbeelden leert u belangrijke issues, valkuilen en mogelijkheden sneller en beter te identificeren. De tweede dag van de cursus gaat dieper in op belangrijke onderdelen van het implementatieproces, zoals het mobiliseren van de juiste mensen, het identificeren van tegenstanders en de rol van leiderschap in dit proces.

Bestemd voor

Cfo's, controllers en accountants die betrokken zijn bij strategische implementatievraagstukken, of waarbij strategie implementatie een belangrijke contextvariabele vormt bij het uitvoeren van de eigen werkzaamheden.

dr. Martijn Rademakers Managing Director Sollcorp, Adjunct Professor of Corporate Strategy, Amsterdam Business School, Universiteit van Amsterdam..

De cursus vindt plaats in Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht in Nieuwegein

Adres

Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht Buizerdlaan 10 Nieuwegein Telefoonnummer (030) 604 48 44 E-mailadres sales@fletcherhotelnieuwegein.nl Website https://www.fletcher.nl