Professioneel stemgebruik

Verschil tussen inhoud hebben en inhoud overdragen

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
4 november 2019 - Sassenheim
Tijd
09:30 - 17:00
Prijs
€ 495,00 (leden) / € 595,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Intern accountants, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
6 pe-uren

4 november 2019 - Sassenheim

RC's ontvangen een korting van EUR 100 op de prijs voor niet-leden

Wie zijn stem goed gebruikt komt geloofwaardig en krachtig over. De kwaliteit van uw spraak bepaalt voor een groot deel of en hoe een boodschap overkomt. Luisteraars nemen van lang niet elke spreker de inhoud van de boodschap aan. De manier waarop u de inhoud vormgeeft kan sterk afdoen of bijdragen aan de betekeniswaarde die aan uw boodschap wordt gehecht.

Vergroot uw vermogen om stem en spraak concreet en praktisch in te zetten ter ondersteuning van uw verhaal. U kunt hierdoor het verschil maken: of uw verhaal niet, half - of met interesse wordt gevolgd. Leer om met behulp van adequaat stemgebruik gehoord te worden en met uw boodschap te inspireren en te motiveren.

Doelstelling

De training verschaft u inzicht in uw eigen manier van spreken. Hoe is uw huidige spreektechniek, wat zijn daarin de bruikbare elementen en hoe verhoogt u de kwaliteit van de techniek. U leert deze elementen oefenen en gebruiken en concreet in te grijpen in de manier waarop u overkomt om zo de impact van uw pres(en)tatie te vergroten. U kunt met deze kennis direct in de praktijk aan de slag.

Inhoud

Tijdens de training komt het volgende aan bod:

  • Kennis en vaardigheden opdoen rond stem, spraak en spreektechniek - de elementen kennen, oefenen en hanteren;
  • De invloed van spreektechniek op de boodschap die u wilt overbrengen - u luistert, oefent en experimenteert met de principes die hierbij van toepassing zijn;
  • Onderzoek en inzet van uw persoonlijke dynamiek in relatie tot spreken;
  • Uw taak en rol (als leidinggevende) erkennen, bevestigen en realiseren via uw stem en spraak, teneinde uw boodschap helder en concreet over het voetlicht te brengen;
  • Toepassing, oefening en feedback.

In de ochtend werken we collectief, in de middag wordt met elke deelnemer persoonlijk en centraal gewerkt. U krijgt aanwijzingen en richtlijnen (eventueel specifieke oefeningen) aangereikt en u werkt met de feedback van de deelnemers.

Bestemd voor

Financiële professionals die hun verbale vaardigheden effectief willen inzetten om hun boodschap bij de toehoorder te laten 'landen'.

Het volgen van deze cursus ligt wellicht iets buiten uw comfort zone, maar collega's die de cursus hebben gevolgd zijn uitermate tevreden over de cursus zelf en de mate van bewustwording en vaardigheid die zij deze dag opdoen op het gebied van spreken.

Enige citaten uit de evaluaties;

"Een van de beste cursussen die ik gehad heb. En topdocent ook in de top 3."

"Ik vond het een erg nuttige, relevante en vooral ook leuke en leerzame cursus. Ik raad het iedereen aan een dergelijke cursus te volgen."

Alex Boon Alex Boon werkt als stemdocent en spraaktrainer bij RondJeStem met sprekers, bestuurders, leidinggevenden/managers, politici en mensen met een spreekberoep. Daarnaast coacht hij hen bij de professionele reflectie op hun persoonlijke dynamiek en de inzet daarvan in de communicatie tijdens de uitvoering van hun taak.

De cursus vindt plaats in Van der Valk Sassenheim-Leiden in Sassenheim

Adres

Van der Valk Sassenheim-Leiden Warmonderweg 8 Sassenheim Telefoonnummer (0252) 21 90 19 E-mailadres banqueting@sassenheim.valk.com