Mkb controledag 2019

Voor niet-oob-accountantsorganisaties

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
4 juli 2019 - Houten
Tijd
10:00 - 18:30
Prijs
€ 420,00 (leden) / € 420,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Governance, Risk & Compliance, Audit & Assurance
Bestemd voor
Openbaar accountants, MKB-accountants, Overige financieel professionals
Niveau
Advanced
Accountancy
7 pe-uren

4 juli 2019 - Houten

Van eerdere deelnemers: Fijne cursus vooral door meerdere sprekers waardoor er een fijne afwisseling is.

Nuttige update van wet- en regelgeving en een helder inzicht in de actualiteiten van het tuchtrecht.

Als mkb accountant heeft u het druk; druk met uw klanten en druk met uw eigen organisatie en kwaliteitsbeleid. Hoe blijft u voldoen aan de eisen van (nieuwe) standaarden en wetgeving en hoe vertaalt u deze naar uw eigen mkb praktijk? Welke maatregelen past u op welke wijze toe?

Tijdens dit jaarlijkse seminar informeren collega's uit de praktijk u over relevante ontwikkelingen voor uw niet-oob-accountantsorganisatie. Concreet en praktisch voor de mkb-praktijk afgewisseld met een inspirerend onderwerp. Tevens ontmoet u vakgenoten om ervaringen en inzichten te delen.

Doelstelling

Dit seminar bied u de relevante actualiteiten, ervaringen en praktische consequenties voor uw niet-oob-accountantsorganisatie. Afgestemd op uw mkb-praktijk.

Inhoud

Onder leiding van dagvoorzitter Dick van Onzenoort bieden we u 4 juli het volgende programma:

  • Wijziging wetgeving en controle standaarden oa Wwft en NOCLAR
  • De 30-secondenfout en dossiertips
  • Steekproeven of data-analyse
  • Externe Verslaggeving: Opbrengsten in de RJ
  • Cybersecurity en IT risico's

Bestemd voor

Accountants werkzaam binnen een mkb niet-oob-accountantsorganisatie. Ook andere collega's hebben baat bij deze dag, denk aan controleleider, vennoot die geen accountant is of compliance officer.

Arnout van Kempen CISA Van Kempen Compliance & Legal Support, compliance specialist binnen de financiële sector en compliance officer bij diverse accountantsorganisaties
Dick van Onzenoort RA Dick van Onzenoort (1969) is partner bij BDO Accountants & Adviseurs en Hoofd Vaktechniek Accountancy aldaar. Zijn primaire aandachtsgebied ligt op het onderdeel Audit & Assurance en hij is gespecialiseerd in bijzondere accountantsonderzoeken, waaronder fraudeonderzoeken. Hij treedt regelmatig op als spreker en docent voor seminars en cursussen en schrijft artikelen voor diverse accountancybladen en -tijdschriften. Dick van Onzenoort is o.a. lid en vice-voorzitter van de Subcommissie Ethiek van de NBA.
drs. Sytze de Swart RA AA adviseur voor ondernemers
Hein Kloosterman RA RE

Hein Kloosterman RA RE, zelfstandig adviseur op het gebied van IT-audit en Statistical Audit, actief als docent, voorheen werkzaam geweest bij De Belastingdienst

Brenno de Winter

ICT-expert. Hij was programmeur, onderzoeksjournalist en veel gevraagd expert en publicist. Zijn specialisatie ligt op het gebied van informatiebeveiliging, hacking, privacy en de ontwikkeling van de informatiemaatschappij.

De cursus vindt plaats in Hotel Van der Valk Houten in Houten

Adres

Hotel Van der Valk Houten Hoofdveste 25 Houten Telefoonnummer 0306346800 E-mailadres zalen@houten.valk.nl Website http://www.valk.com