Appreciative Auditing

Als basis voor vernieuwing en verbetering

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
12 december 2019 - Baarn
Tijd
09:30 - 20:00
Prijs
€ 710,00 (leden) / € 795,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Audit & Assurance
Bestemd voor
Intern accountants, Overige financieel professionals, Auditor, Managerial controllers
Niveau
Advanced
Accountancy
8 pe-uren

12 december 2019 - Baarn

Van eerdere deelnemers:

Van kwaliteitscontrole naar kwaliteitscultuur!

Auditing in Nederland maakt momenteel een fascinerende transformatie door. In plaats van zich eenzijdig te richten op 'achterom kijken naar wat misgaat', verruimt het blikveld van de auditor zich door 'vooruit kijken naar wat nodig en gewenst is'.

Appreciative Auditing, ook wel waarderend auditen genoemd, is een combinatie van de reguliere auditaanpak aangevuld met de principes van Appreciative Inquiry. Dit is een methode van actieonderzoek die opdrachtgevers helpt om auditresultaten effectief om te zetten naar verbeteracties. Steeds meer auditors, hoger managementteams en leden van audit committees ervaren de kracht van de waarderende aanpak in hun organisatie. Bij een waarderende audit worden auditinterviews dialogen van gecommitteerde mensen in de organisatie, brengt audit inspiratie en vormt het de basis voor het co-creëren van verbetering en vernieuwing. Waarderend auditen wil absoluut niet zeggen dat er geen oog is voor non-conformiteiten en problemen niet benoemd mogen worden. Deze worden waarderend onderzocht.

Doelstelling

In deze interactieve kleinschalige training (maximaal 16 deelnemers) maakt u kennis met de zienswijze en aanpak van Appreciative Auditing. In deze training ervaart u hoe u maximale betrokkenheid en draagvlak creëert tijdens het auditproces waardoor meer draagvlak ontstaat voor uw auditresultaten. U ervaart ook hoe audit echt met kan samengaan met gewenste verandering.

Inhoud

De training is praktisch ingestoken. Naast praktijkmateriaal van de docent worden deelnemers uitgenodigd eigen praktijkcases in te brengen.

Na afloop van deze interactieve training:

  • Heeft u kennis van de principes van Appreciative Auditing.
  • Heeft u uw audit toolbox verreikt met de appreciative audit aanpak: Een andere aanpak én adviesrelatie met uw business partners.
  • Bent u in staat om het proces van een appreciative audit te ontwerpen en uit te voeren.
  • Bent u in staat om meer betrokkenheid en draagvlak voor uw auditresultaten te creëren.
  • Heeft u door middel van rollenspelen met een ervaren trainingsacteur zelf ervaren hoe u met een waarderende grondhouding waarderende auditgesprekken voert.
  • Heeft u inzicht verkregen in waarderend rapporteren.
  • Heeft u een eigen praktijkopdracht uitgevoerd en daar feedback op ontvangen.

Deelnemers aan de training ontvangen het handboek Appreciative Inquiry en een trainingsmap met naslag documentatie, voorbeelden en formats. Tijdens de training deelt u inzichten en ervaringen met collega deelnemers en oefent u praktijkopdrachten. Kortom, na deze training beschikt u over de bagage om zelf aan de slag te gaan met waarderend auditen.

Bestemd voor

Intern accountants, auditors, managerial controllers en adviseurs betrokken bij of verantwoordelijk voor audits.

Jeannette de Haan-Stoelwinder RO EMIA consultant, coach en trainer. Jeannette heeft meer dan 15 jaar auditervaring en is coauteur van het 'Handboek Appreciative Inquiry'.

De cursus vindt plaats in Conferentiecentrum Drakenburg Baarn in Baarn

Adres

Conferentiecentrum Drakenburg Baarn Dr. Albert Schweitzerweg 1 Baarn Telefoonnummer (035) 646 14 14 E-mailadres info@drakenburg.nl