Coming soon

De ontwikkelingen voor komend jaar

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
18 december 2019 - Baarn
Tijd
09:00 - 17:15
Prijs
€ 585,00 (leden) / € 645,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Specials, Strategie
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Overige financieel professionals
Niveau
Advanced
Accountancy
7 pe-uren

18 december 2019 - Baarn

U kunt ook aanmelden voor een deelsessie. De prijs voor een deelsessie is ° 215,--

Sprekers van formaat delen hun visie op relevante ontwikkelingen voor komend jaar (of jaren). Niet de regelgeving staat centraal maar de impact van diverse maatschappelijke, politieke en economische ontwikkelingen.

Dit seminar biedt u inspiratie en stof tot nadenken over wat het nieuwe jaar u (en uw klanten) kan bieden.

Doelstelling

Het seminar biedt u zicht op relevante ontwikkelingen en de impact daarvan op de economie en uw (nabije) toekomst.

Inhoud

Het programma van 2019 bestaat uit vier deelsessies, te weten;

Economische verwachtingen 2020
De Nederlandse economie lijkt in 2019 over haar hoogtepunt heen en begint te vertragen. Ook in andere Europese landen en de rest van de wereld vertraagt de groei. Dit tegen een achtergrond van sterk gestegen kredietgroei en onroerendgoedprijzen in China, oplopende politieke spanningen door Brexit en Trump en de nog altijd aanwezige zwaktes in het Eurogebied. Wat moeten we voor 2020 economisch verwachten? Hoe zwaar leunt het economisch herstel op de woningmarkt? Bestaat het risico op langdurige stagnatie (secular stagnation)? Wat kunnen centrale banken en overheden doen om een economische terugval op te vangen?

Vernieuwend ondernemerschap

Kost voor de baat
Harm Edens spreekt met u over het samen maken van een nieuwe wereld, een wereld waarin we kunnen blijven wonen. Dat we elkaar daar echt voor nodig hebben. Over Raindance, WNF Kaza - hoe iedereen daar samenwerkt om de neushoorn terug te brengen en olifanten en leeuwen te beschermen. Wat we kunnen leren van Ranger Robbert in Thailand die al 36 jaar 9 tijgers beschermt. Dat we groot moeten denken... en dat de kost zeker voor de baat gaat.

Creatieve IT oplossingen

Het seminar wordt afgesloten met een netwerkborrel, de gelegenheid om na te praten en te netwerken.

Bestemd voor

Accountants, adviseurs overige (financiële) professionals.

Harm Edens

Programmamaker, scenarist, columnist, dagvoorzitter en spreker/beroepsouwehoer; net als zijn karakter is Harm Edens verrassend veelzijdig: geestig, maar altijd inhoudelijk. Harm is nieuwsgierig geboren en windt nergens doekjes om. Zijn belangrijkste drijfveer: onvervalst contact maken met zijn publiek.

Harm presenteert het satirische Dit Was Het Nieuws, is verhalenverteller in Gelderse Koppen en hij zwerft door de mooiste natuur van Gelderland voor BuitenGewoon. Hij is daarnaast presentator van The Green Quest op BNR Radio en columnist van Broadcast Magazine. Harm is een veelgevraagd dagvoorzitter en spreker. Harm is veel en actief bezig met duurzaamheid en de wereld om hem heen en is sinds 1999 ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds.

prof. dr. Bas Jacobs

hoogleraar economie en overheidsfinanciën aan de Erasmus School of Economics

mr. Denis Maessen MMC

associate partner bij Ibou met focus op leiderschapsvraagstukken in strategische verandering, plaatsvervangend raadslid van de Sociaal Economische Raad (SER) en vicepresident van het European Forum of Independent Professionals (EFIP)

De cursus vindt plaats in Conferentiecentrum Drakenburg Baarn in Baarn

Adres

Conferentiecentrum Drakenburg Baarn Dr. Albert Schweitzerweg 1 Baarn Telefoonnummer (035) 646 14 14 E-mailadres info@drakenburg.nl