Coming soon

De ontwikkelingen voor komend jaar

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
18 december 2019 - Baarn
Tijd
09:00 - 17:15
Prijs
€ 585,00 (leden) / € 645,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Specials, Strategie
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Overige financieel professionals
Niveau
Advanced
Accountancy
7 pe-uren

18 december 2019 - Baarn

U kunt ook aanmelden voor een deelsessie. De prijs voor een deelsessie is ° 215,--

Sprekers van formaat delen hun visie op relevante ontwikkelingen voor komend jaar (of jaren). Niet de regelgeving staat centraal maar de impact van diverse maatschappelijke, politieke en economische ontwikkelingen.

Dit seminar biedt u inspiratie en stof tot nadenken over wat het nieuwe jaar u (en uw klanten) kan bieden.

Doelstelling

Het seminar biedt u zicht op relevante ontwikkelingen en de impact daarvan op de economie en uw (nabije) toekomst.

Inhoud

Het programma van 2019 bestaat uit vier deelsessies, te weten;

Economische verwachtingen 2020
De Nederlandse economie lijkt in 2019 over haar hoogtepunt heen en begint te vertragen. Ook in andere Europese landen en de rest van de wereld vertraagt de groei. Dit tegen een achtergrond van sterk gestegen kredietgroei en onroerendgoedprijzen in China, oplopende politieke spanningen door Brexit en Trump en de nog altijd aanwezige zwaktes in het Eurogebied. Wat moeten we voor 2020 economisch verwachten? Hoe zwaar leunt het economisch herstel op de woningmarkt? Bestaat het risico op langdurige stagnatie (secular stagnation)? Wat kunnen centrale banken en overheden doen om een economische terugval op te vangen?

Over politieke logica, de arbeidsmarkt en vernieuwend ondernemerschap
Het zelfstandigen vraagstuk is al enkele jaren een top issue in de politieke arena. Het is een kruispunt van vele belangen. De politieke inzet laat zich leiden door pragmatiek die haar basis heeft in een 20e eeuws systeemdenken. Een denken welk qua relevantie aantoonbaar op haar retour is. De geest van de 21e eeuw is echter uit de fles als het gaat om nieuwe vormen van werk en zich snel wijzigende arbeidsverhoudingen. Een vernieuwende maatschappij visie rond arbeid ontbreekt. De dialoog staat nagenoeg stil en de economische realiteit is dat we mindere tijden in het verschiet hebben. De spanning tussen de jongste generatie werkenden en de oudste stakeholders in de arbeidsmarkt is soms te snijden. Het kabinet danst in een kluwen van paradoxen van de ene vluchtheuvel naar de volgende en neemt beslissingen die terzijde laat liggen dat wat Nederland nodig zou hebben om een flinke slag te maken naar een positief onderscheidende arbeidsmarkt politiek. Het land lijkt haar kompas kwijt waar het gaat om de rol en meerwaarde van het zelfstandig ondernemen. Hoe zit dat, wat zijn sprekende voorbeelden, waar is nieuw denken zichtbaar en wie kan daar het verschil maken? Wat mag de ondernemer vanaf 2020 verwachten

Kost voor de baat
Harm Edens spreekt met u over het samen maken van een nieuwe wereld, een wereld waarin we kunnen blijven wonen. Dat we elkaar daar echt voor nodig hebben. Over Raindance, WNF Kaza - hoe iedereen daar samenwerkt om de neushoorn terug te brengen en olifanten en leeuwen te beschermen. Wat we kunnen leren van Ranger Robbert in Thailand die al 36 jaar 9 tijgers beschermt. Dat we groot moeten denken´ en dat de kost zeker voor de baat gaat.

Data analyse
Het team ADR Analytics is dit jaar winnaar van de hackathon van het ministerie Justitie & Veiligheid 'op weg naar nul verkeersslachtoffers'! De jury roemde enerzijds de nauwkeurigheid van de uitkomsten van het team en anderzijds de creativiteit in de gekozen methodes. Hoe pakte het team de opdracht aan? Welke inzichten en beschikbare data zijn ingezet en vooral ook welke, wellicht ogenschijnlijk logischer, paden zijn niet ingeslagen? Welke lessen kunnen wij leren van ADR Analytics als het gaat om samenwerking, teamsamenstelling, het creatieve proces en wat kunnen we daarmee in de praktijk van de financial? Bart de Jongh, verantwoordelijk van het winnende team neemt ons mee.

Bestemd voor

Accountants, adviseurs overige (financiële) professionals.

Harm Edens

Programmamaker, scenarist, columnist, dagvoorzitter en spreker/beroepsouwehoer; net als zijn karakter is Harm Edens verrassend veelzijdig: geestig, maar altijd inhoudelijk. Harm is nieuwsgierig geboren en windt nergens doekjes om. Zijn belangrijkste drijfveer: onvervalst contact maken met zijn publiek.

Harm presenteert het satirische Dit Was Het Nieuws, is verhalenverteller in Gelderse Koppen en hij zwerft door de mooiste natuur van Gelderland voor BuitenGewoon. Hij is daarnaast presentator van The Green Quest op BNR Radio en columnist van Broadcast Magazine. Harm is een veelgevraagd dagvoorzitter en spreker. Harm is veel en actief bezig met duurzaamheid en de wereld om hem heen en is sinds 1999 ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds.

prof. dr. Bas Jacobs

hoogleraar economie en overheidsfinanciën aan de Erasmus School of Economics

mr. Denis Maessen MMC

Mr. D.P.M. Maessen MMC organisatiekundige, bestuursadviseur en executive mentor. Ad interim levert Denis bestuurlijk leiderschap in omgevingen en situaties die als zeer complex ervaren worden. Denis heeft de voorbije 10 jaren als bestuurder in de Haagse scene gewerkt. De laatste 5 jaar als bestuurder in het sociaal overleg en leverde benevens zijn lidmaatschap van de Sociaal Economische Raad ook internationaal een bijdrage aan de ontwikkeling van de arbeidsmarkt en richtte zich met name op het aspect ondernemerschap als basis voor een vitale maatschappij. Dennis is een inspirerend spreker op het gebied van leiderschap en strategische ontwikkeling en heeft een rijk trackrecord bij een grote diversiteit aan organisaties en netwerken in EU en daarbuiten.

ing. Bart de Jongh RE EMITA CISSP CISM

Sectormanager IT bij Auditdienst Rijk

De cursus vindt plaats in Conferentiecentrum Drakenburg Baarn in Baarn

Adres

Conferentiecentrum Drakenburg Baarn Dr. Albert Schweitzerweg 1 Baarn Telefoonnummer (035) 646 14 14 E-mailadres info@drakenburg.nl