In de keuken bij...piloten...

Controle in de cockpit

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
25 juni 2019 - Nieuwegein
Tijd
15:00 - 18:15
Prijs
€ 250,00 (leden) / € 300,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Governance, Risk & Compliance
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Intern accountants, MKB-accountants, Overige financieel professionals, Controllers, Auditor
Niveau
Fundamental
Accountancy
3 pe-uren

25 juni 2019 - Nieuwegein

Quote van deelnemer: Great course to learn about social interactions, leadership skills and types, dealing with the conflicts based on the fascinating world of the flight teams.

Tussen de vliegerswereld en de accountancy zijn diverse paralellen te trekken. Herman Hello neemt u mee naar de cockpit.

Vliegen is professioneel werk en dat betekent dat niet alles in de boeken staat. Als het complex en spannend wordt, is het antwoord zelden in een wet of een boek te vinden en moet je als professional handelen op basis van eigen inzicht. Dat is de reden dat de cockpit is bemand door twee vliegers van vlees en bloed, aangevuld met een automatische piloot. Hoe beslissen zij dan, hoe gaan ze met meningsverschillen om en hoe organiseren zij een leerproces rond regelgeving?

Een jaar of tien geleden dreigden vliegtuigpiloten verstrikt te raken in een grote hoeveelheid regels, vastgelegd in hun handboeken. Er dreigden zoveel voorschriften te komen dat de regels niet te onthouden waren en ze door de bomen het bos niet meer zagen. Ook ontstond het gevaar van 'boekenvliegers', die strikt volgens de regels werken en hun eigen oordeel uitschakelen.

Kortom wat kunnen we als accountant leren van piloten?

?

Doelstelling

U krijgt inzicht in de leeromgeving van vliegers; hoe gaan zij om met regels, handboeken en meningsverschillen en hoe bewaken ze de kwaliteit? U gaat geïnspireerd en met praktische tips naar huis.

Inhoud

Op inspirerende wijze leggen we de paralellen tussen de vliegerswereld en de accountancy uit. Herman legt uit hoe vliegers een hoger kwaliteitsniveau realiseerden door te accepteren dat men fouten maakt. Verder gaat hij in op de relatie met de wetgever en toezichthouder.

Kwaliteit is een dynamische proces dat elke dag opnieuw door alle betrokkenen samen geproduceerd wordt. U gaat naar huis met meer inzicht in dit proces en met concrete tips.

/p>

Bestemd voor

Alle accountants en overige functionarissen betrokken bij kwaliteit, zoals compliance officers en bestuurders.

Herman Hello

Herman Hello, gezagvoerder Boeing 747, vlieginstructeur en onderzoeker. Naast het reguliere vliegen heeft hij 25 jaar diverse management functies gehad. Herman adviseert al ruim 10 jaar externe partijen die Êthe lessons learnedË uit de praktijk van veilig vliegen willen projecteren op hun bedrijfstak. Hij brengt hierbij ook zijn managementervaring in met doÉs en dontÉs bij ingrijpende cultuurverandering.

De cursus vindt plaats in Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht in Nieuwegein

Adres

Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht Buizerdlaan 10 Nieuwegein Telefoonnummer (030) 604 48 44 E-mailadres sales@fletcherhotelnieuwegein.nl Website https://www.fletcher.nl