In de keuken bij…meerdere sectoren

Kwaliteit, hoe doen anderen dat? *nieuw*

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
14 november 2019 - Nieuwegein
Tijd
15:00 - 18:15
Prijs
€ 250,00 (leden) / € 300,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Governance, Risk & Compliance
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Intern accountants, MKB-accountants, Overige financieel professionals, Controllers, Auditor
Niveau
Fundamental
Accountancy
3 pe-uren

14 november 2019 - Nieuwegein

Hoe zorgen journalisten, chirurgen en vliegers voor behoud van kwaliteit? Zij hebben, net als accountants te maken hebben met (externe) tijdsdruk en moeten inspelen op onverwachte gebeurtenissen binnen een vast tijdsschema.

Aan de hand van filmfragmenten ziet en ervaart u hoe deze professionals kwaliteitsrisico's beoordelen; bij de start en het einde maar ook in het midden van een editie, operatie of vlucht.

Een interessante en relevante workshop over biases, dillema's en kwaliteitsbeleid binnen andere sectoren.

Eva van der Fluit, organisatieadviseur, deed oa onderzoek naar constructieve conflicthantering bij KLM piloten waarop zij in 2016 promoveerde. Ook onderzoekt zij voor accountantskantoren hoe de kwaliteit versterkt kan worden. Tijdens dit seminar verkent ze met u de parallellen.

Doelstelling

U krijgt inzicht in de drivers van kwaliteit en hoe andere beroepsgroepen daarmee om gaan; hoe gaan zij om met regels, (tijds)druk en hoe bewaken ze de kwaliteit? Een bijeenkomst ter inspiratie maar ook met praktische tips van collega's en andere beroepen.

Inhoud

Aan de hand van diverse filmfragmenten wordt gesproken over;

  • Drivers van kwaliteit
  • Aspecten die de kwaliteit ondermijnen
  • Maatregelen en afspraken om kwaliteit te waarborgen

Kwaliteit is een dynamisch proces dat elke dag opnieuw door alle betrokkenen samen geproduceerd wordt. U gaat naar huis met meer inzicht in dit proces en met concrete tips.

Bestemd voor

Alle accountants en overige functionarissen betrokken bij kwaliteit, zoals compliance officers en bestuurders.

Eva van der Fluit Eva van der Fluit is organisatieadviseur. Zij deed oa onderzoek naar constructieve conflicthantering bij KLM piloten waarop zij in 2016 promoveerde. Piloten zien een conflict als een leermoment om prestaties te verbeteren. Andere professionals zoals financials zouden kun voordeel kunnen doen met de inzichten over de leercultuur van piloten. Ook voert zij onderzoek uit naar de vraag hoe kwaliteit en leren bij accountants versterkt kunnen worden.

De cursus vindt plaats in Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht in Nieuwegein

Adres

Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht Buizerdlaan 10 Nieuwegein Telefoonnummer (030) 604 48 44 E-mailadres sales@fletcherhotelnieuwegein.nl Website https://www.fletcher.nl