Jam Cultures

Verschillen - Inclusie - Macht - Ritme *nieuw*

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
26 juni 2019 - Nieuwegein
Tijd
09:30 - 16:30
Prijs
€ 585,00 (leden) / € 585,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Intern accountants, MKB-accountants, Overige financieel professionals
Niveau
Advanced
Accountancy
6 pe-uren

26 juni 2019 - Nieuwegein

Dit seminar wordt in samenwerking met het IIA aangeboden

Voor het oplossen van complexe vraagstukken hebben we vele invalshoeken nodig. Innovatie betekent samenwerken met mensen uit verschillende vakgebieden, landen en organisaties. Het maakt inclusie, goed omgaan met macht en verschil, een van de grootste uitdagingen van deze tijd.

Inclusie is een hot topic. Co-creatieprocessen stranden door verschillende organisatieculturen. Mensen worden uitgesloten vanwege hun kleur, geloofsovertuiging, leeftijd of seksuele geaardheid. Inclusie gaat over privileges. Over wie zich aan wie moet aanpassen, wat we wel en niet normaal vinden, wie wat beslist, wie mee mag doen en wie vooral niet. Inclusie en diversiteit gaan over conflict. Over wie er wel en niet mee mag doen. Onderwerpen waar we niet licht en opgewekt over spreken met elkaar. We hebben een energieke taal nodig om onderlinge pijnpunten te benoemen, zonder dat iedereen meteen op zijn achterste benen staat.

Een must voor leiders van deze tijd en voor tribes van de toekomst.

Jam Cultures

Jam cultures - over inclusie, macht en verschilOp 20 juni komt Jam Cultures - over inclusie, macht en verschil uit, het nieuwste boek van Jitske Kramer. Op 27 juni verzorgt Jitske voor IIA en NBA LIO een masterclass over dit boeiende onderwerp Jam Cultures. Over wat het betekent om werkelijk inclusief te handelen. Volg de masterclass Jam Cultures en ontvang gratis het nieuwe boek van Jitske Kramer over Jam Cultures!

>

Doelstelling

Een inspirerend seminar met antropologische lessen over anders kijken, inclusie, macht, ranking, onbewuste vooroordelen en diversiteit. Op luchtige wijze spreekt Jitske over zware thema's. Ze laat je nadenken. Over hoeveel diversiteit je aan kunt. En wilt. Je loopt er anders uit dan je erin ging.

Inhoud

Tijdens dit seminar kijkt Jitske naar inclusie als een jamsessie, waarbij je elkaar met lef en verbinding ontmoet. In Jam Cultures durft iedereen zijn of haar eigen geluid te laten horen, om samen in voortdurende afstemming tot een beter geheel te komen. Samen jammen, apart en toch samen. Met krachtige begrenzing en liefdevolle aandacht. Snoeihard en soft tegelijkertijd.

Tijdens het seminar komen de acht inclusie principes aan de orde;

  1. Kloon niet
  2. Zie de macht van de macht
  3. Daag de waarheid uit
  4. Geniet van het onbekende
  5. Niet of/of maar en/en
  6. Zoek actief naar het alternatief
  7. Varieer in ritme
  8. Doe het samen

Na korte stukjes theorie volgt interactie en dialoog, soms plenair, soms in subgroepen. Theorie en praktijk gecombineerd met antropologische inzichten over hoe mensen samen culturen vormen. En hoe culturen mensen vormen.

Gebaseerd op het nieuwste boek van Jitske Kramer: Jam Cultures (2019) en het eerder verschenen Wow! Wat een verschil (2013).

Quotes van deelnemers die het seminar Tribes in oktober 2018 hebben gevolgd:

"een verrijking voor je persoonlijk functioneren in groepen: begrip van groepsprocessen en haakjes voor cultuurbeïnvloeding",

"Super om de antropologische invalshoek te krijgen!",

"Ik heb een superleuke cursus gevolgd, die je echt tot nadenken zet, zonder daarbij concrete oplossingen aangedragen te krijgen",

"Gaaf om op basis van foto's andere culturen met elkaar in gesprek te gaan over hoe wij hier met elkaar omgaan. En heerlijk om te luisteren naar de prachtige verhalen en eigen ervaringen van Jitske, die zij als rode draad door deze dag gebruikte",

"Als je geïnteresseerd bent in cultuur, gedrag en leiderschap... dan is dit een absolute aanrader!".

;                                                            "een verrijking voor je persoonlijk functioneren in groepen: begrip van groepsprocessen en haakjes voor cultuurbeïnvloeding",                                                                                                         "Super om de antropologische invalshoek te krijgen!",                                                                                                                                                                                                                           "Ik heb een superleuke cursus gevolgd, die je echt tot nadenken zet, zonder daarbij concrete oplossingen aangedragen te krijgen",                                                                                                      "Gaaf om op basis van foto's andere culturen met elkaar in gesprek te gaan over hoe wij hier met elkaar omgaan. En heerlijk om te luisteren naar de prachtige verhalen en eigen ervaringen van Jitske, die zij als rode draad door deze dag gebruikte",                                                                                                                                                                                                                         "Als je geïnteresseerd bent in cultuur, gedrag en leiderschap... dan is dit een absolute aanrader!"

Bestemd voor

Auditors, accountants en overige financials en leidinggevenden die met of binnen verschillende (organisatie) culturen.

drs. Jitske Kramer

Corporate antropoloog en expert op het gebied van werken met culturele verschillen, gloabal leadership. Deeop Democracy en organisatiecultuur. In 2013 werd zij door vakgenoten en klanten uitgeroepen tot trainer van het jaar. Co-founder en chief van de Academie voor Organisatiecultuur.

De cursus vindt plaats in Nieuwegeins Business Center - NBC in Nieuwegein

Adres

Nieuwegeins Business Center - NBC Blokhoeve 1 Nieuwegein Telefoonnummer 0306026900 E-mailadres info@nbccongrescentrum.nl Website www.n-b-c.nl