Belastingvierluik 2019

Betaal niet teveel! Voldoe wel aan de regelgeving *nieuw*

Details

Cursusduur
4 dagen
Datum en locatie
18 september 2019, 30 oktober 2019, 21 november 2019, 12 december 2019 - Breukelen Ut
Tijd
16:00 - 19:00, 16:00 - 19:00, 16:00 - 19:00, 16:00 - 19:00
Prijs
€ 1.195,00 (leden) / € 1.195,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Specials, Fiscaal & Juridisch
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Intern accountants, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
12 pe-uren

18 september 2019, 30 oktober 2019, 21 november 2019, 12 december 2019 - Breukelen Ut

U kunt zich ook aanmelden voor een afzonderlijk seminar. De prijs per sessie bedraagt 325 euro

Het belastingvierluik bestaat uit vier seminars met een focus op grotere ondernemingen. Twee specialisten praten u bij over de meest recente fiscale wet- en regelgeving, waarbij de internationale aspecten niet vergeten worden!

Doelstelling

Deze seminars brengen u weer up-to-date op de betreffende gebieden. U kunt er zelf mee aan de slag, maar ook herkent u in welke gevallen de inschakeling van een fiscalist aangewezen is.

Inhoud

Fiscale Eenheid - woensdag 18 september - 3 PE
Na afloop van dit seminar bent u weer bijgepraat over de fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting. Tijdens de bijeenkomst worden de relevante wettelijke bepalingen besproken alsmede de impact van recente jurisprudentie, zoals de gevolgen van verbreking fiscale eenheid, verliesverrekening, voorkoming verliesverdamping, fiscale optimalisatie en nog veel meer!
Docent: prof. mr. dr. Arco C.P Bobeldijk.

Fiscale aspecten van concernfinanciering - woensdag 30 oktober - 3 PE
Weet u alles al over de nieuwe ebitda-regeling die met ingang van 2019 de rente in aftrek zal beperken? Dit onderwerp en vele andere komen aan bod in deze interactieve bijeenkomst over de fiscale aspecten van concernfinanciering. Natuurlijk wordt ingegaan op relevante wettelijke bepalingen en de impact van recente jurisprudentie.
Docent: prof. mr. dr. Arco C.P Bobeldijk.

Transfer Pricing - donderdag 21 november - 3 PE
Transfer pricing vanuit een fiscaal en economisch perspectief. We bespreken de basistools van transfer pricing in hoofdlijnen, inclusief het armÉs length principe. De recente ontwikkelingen komen aan bod en de belangrijkste verrekenprijsaspecten bij diverse gelieerde transacties. Gedurende de bijeenkomst worden diverse casusposities doorgenomen en is er de mogelijkheid om praktijkervaringen in te brengen.
Docent: dr. Clive Jie-A-Joen MBV

Country by Country Reporting Í donderdag 12 december - 3 PE
In deze praktijkgerichte bijeenkomst zal op interactieve wijze worden ingaan op de actuele ontwikkelingen van country-by-country reporting (CbCR). De relevante wettelijke bepalingen worden besproken alsmede de verschenen guidance van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Ook het master file en local file komen aan bod. Er worden diverse casusposities doorgenomen en er is ruimschoots de mogelijkheid om praktijkervaringen in te brengen.
Docent: dr. mr. Natalie Speet RA.

Bestemd voor

Controllers, accountants en overige financieel professionals.

Cursusonderdelen

De onderdelen van deze cursus zijn ook afzonderlijk te volgen, echter de meerdaagse variant biedt u voordeel. In de links hieronder kunt u doorklikken naar de afzonderlijke cursusonderdelen.

prof. mr. dr. Arco Bobeldijk Tax partner bij Loyens & Loeff NV en hoogleraar vennootschapsbelasting, Nyenrode Business Universiteit
dr. mr. Natalie Speet RA universitair hoofddocent bij de Universiteit van Amsterdam en werkzaam op het Ministerie van Financiën
dr. Clive Jie-A-Joen MBV

De cursus vindt plaats in Nyenrode Business Universiteit in Breukelen Ut

Adres

Nyenrode Business Universiteit Straatweg 25 Breukelen Ut