Leergang ´De controle onder Controle´

Praktijkleergang

Details

Cursusduur
5 dagen
Datum en locatie
8, 15, 22, 29 oktober 2019, 5 november 2019 - Nieuwegein
Tijd
14:00 - 20:00, 14:00 - 20:00, 14:00 - 20:00, 14:00 - 20:00, 14:00 - 20:00
Prijs
€ 1.995,00 (leden) / € 1.995,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Audit & Assurance
Bestemd voor
Openbaar accountants, MKB-accountants
Niveau
Advanced
Accountancy
25 pe-uren

8, 15, 22, 29 oktober 2019, 5 november 2019 - Nieuwegein

Onder andere opdrachtaanvaarding, risicoanalyse, omgaan met controle-verschillen en systeemgerichte controle blijken uit reviews de kernpunten voor verbetering te zijn. Met docenten uit de praktijk draagt deze leergang bij tot een goede nachtrust voor iedere extern accountant!

Of het nu gaat om accountants met jarenlange controle-ervaring, werkzaam bij Big4, middelgrote of kleinere kantoren met WTA-vergunning, zij hebben allen al meerwaarde ervaren van deze praktijkgerichte leergang met onder andere aandacht voor:

 • onderbouwing van het oordeel over de jaarrekening;
 • diepgang en reikwijdte van de controle van de omzet;
 • aandacht voor automatisering en toepassing van data-analyse;
 • beoordeling van de werkzaamheden van andere accountants.
 • Doelstelling

  Na afloop van deze leergang weet u (nog) beter hoe controles van een jaarrekening voor te bereiden, uit te voeren en te documenteren volgens de beginselen van deskundigheid en zorgvuldigheid.

  Uitgangspunt is vanzelfsprekend dat deze zaken bij een (volgende) toetsing als voldoende worden bestempeld.

  Inhoud

  Tijdens de leergang wordt het gehele regelgevend kader besproken dat betrekking heeft op de jaarrekeningcontrole. De HRA-bundel wordt aan de hand van casuïstiek doorlopen.

  We maken gebruik van casuïstiek met praktijkdilemma's op het gebied van auditing en ethiek. Ook is er ruime gelegenheid om eigen situaties en knelpunten in te brengen en wordt op gemaakte keuzes gereflecteerd.

  Uiteraard komen het meest recente regelgevend kader (NV COS, VGBA etc.), alsmede regelgeving rond kwaliteitsbeheersing en Íbewaking aan de orde. Uiteraard blijven ook de NV NOCLAR en de Wwft niet onbesproken.

  Verder krijgt u voorbereidingsopdrachten waarvan u de resultaten presenteert tijdens de bijeenkomst. Regelgeving wordt hiermee verweven met de praktijk van alledag.

  Bestemd voor

  Alle accountants die jaarrekeningcontroles verrichten, zowel bij accountantspraktijken met en zonder (OOB)-vergunning.


  Leo Straathof RA voormalig partner KMPG Accountants, docent post master opleiding financial auditing Universiteit van Tilburg

  De cursus vindt plaats in Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht in Nieuwegein

  Adres

  Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht Buizerdlaan 10 Nieuwegein Telefoonnummer (030) 604 48 44 E-mailadres sales@fletcherhotelnieuwegein.nl Website https://www.fletcher.nl