Uitglijders; lessen uit het tuchtrecht

Rode vlaggen, frauderisico's ontdekken en melden

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
10 december 2019 - Amersfoort
Tijd
14:00 - 18:30
Prijs
€ 295,00 (leden) / € 355,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Accountancy Samenstelpraktijk
Bestemd voor
Openbaar accountants, MKB-accountants, Overige financieel professionals
Niveau
Fundamental
Accountancy
4 pe-uren

10 december 2019 - Amersfoort

Bij deze interactieve cursus wordt casuïstiek besproken die bij de accountantskamer is behandeld. Dirk ter Harmsel gaat in op tuchtrechtspraak maar ook op straf- en bestuursrechtspraak. Daarbij worden niet alleen zaken geselecteerd waarin accountants een steek lieten vallen, ook uitspraken over zaken waarin de accountant het goed heeft gedaan komen aan de orde.

Wat kunnen we leren van deze casussen? Wat zijn de gemeenschappelijke thema's, kan het ons gebeuren, zijn de zaken representatief, wat waren de dilemma's en wat zijn de do's en dont's?

Dirk ter Harmsel bespreekt niet alleen diverse casussen en leerpunten uit deze publicatie, hij staat ook stil bij concrete leerpunten en vaktechnische inzichten, bijvoorbeeldom fraude(-signalen) te herkennen, te redresseren en te melden.

Doelstelling

Na afloop hebt u meer inzicht in het tuchtrecht voor accountants, bent u bekend met enkele uitspraken van de tuchtrechter rondom fraude en krijgt daarbij inzicht in de wijze waarop collega's kijken naar deze (waarschijnlijk herkenbare) casuïstiek. Wat ging er mis maar ook wat ging er goed bij collega's en wat kunt u daarvan leren?

Inhoud

Dirk ter Harmsel geeft uitleg aan de hand diverse casuïstieken, wat ging er goed, wat kan beter of anders?

Ook krijgt u enkele casussen voorgelegd waarbij u als tuchtrechter mag optreden. Waarom is de tuchtrechter tot zijn uitspraak gekomen?

Een interactieve en leerzame sessie met concrete leerpunten en vaktechnische inzichten om fraude(-signalen) te herkennen, te redresseren en te melden.

Bestemd voor

Openbaar accountants en overige functionarissen betrokken bij kwaliteit, zoals compliance officers en bestuurders.

Dirk ter Harmsel AA RB Dirk ter Harmsel AA RB, directeur vaktechniek accountancy bij Alfa Accountants en Adviseurs en lid van de Accountantskamer Rechtbank Overijssel

De cursus vindt plaats in Mercure Hotel Amersfoort Centre in Amersfoort

Adres

Mercure Hotel Amersfoort Centre De Nieuwe Poort 20 Amersfoort Telefoonnummer 0332851000 E-mailadres sc@mhac.nl