Verder na een herstructurering

Een belangrijke taak voor de accountant adviseur

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
3 december 2019 - Vianen
Tijd
15:30 - 20:00
Prijs
€ 395,00 (leden) / € 440,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Fiscaal & Juridisch
Bestemd voor
Openbaar accountants, MKB-accountants, Overige financieel professionals
Niveau
Fundamental
Accountancy
4 pe-uren

3 december 2019 - Vianen

Bij uw (nieuwe) relatie heeft een herstructurering plaatsgevonden. Een bedrijfsoverdracht al dan niet binnen de familie, omzetting van VOF naar BV, een (gedeeltelijke) overname of een nieuwe structuur in verband met fiscale wetgeving of voordelen. U bent nu aan zet. Wat zijn de aandachtspunten bij het opstellen van de jaarstukken?

Als u inzicht heeft in de juridische en fiscale aspecten van een herstructurering, dan bent u een sterke gesprekspartner voor uw cliënt, maar zeker ook richting fiscalist en notaris. U heeft Het is immers aan u om de juridische en fiscale afspraken juist in de jaarstukken (en aangiften) te verwerken.

De enthousiaste sprekers kennen de dagelijkse praktijk, zij weten ook dat de communicatie tussen accountant adviseur, fiscalist, notaris, bank en andere partijen niet altijd vlekkeloos loopt, terwijl dit voor de klant heel belangrijk is.

Doelstelling

Notaris ondernemingsrecht Paul Kok en fiscaal jurist Dennis Heijmink geven u deze bijeenkomst veel inzichten en direct bruikbare kennis en handvatten om uw cliënt nog beter te adviseren.

Inhoud

De enthousiaste sprekers behandelen de praktijkvoorbeelden vanuit het eindresultaat naar de oorspronkelijke bedoeling. Doordat zij op deze wijze de film terugspoelen herkent u bij een volgende herstructurering of structuren van klanten in uw eigen praktijk direct de mogelijke aandachtspunten en risico's. Uniek aan deze bijeenkomst is dat de sprekers tijdens de presentatie gezamenlijk optrekken. U krijgt dus geen twee opeenvolgende verhalen, maar alle aspecten direct vanuit beide kanten belicht.

Tijdens deze sprankelende bijeenkomst nemen de sprekers u mee aan de hand van herkenbare praktijkvoorbeelden mee en zoeken daarbij de interactie met u Zij laten u zien waar u als accountant adviseur op moet letten, waar het fout kan gaan en hoe fouten kunt voorkomen. Zij tillen voor u het juridische tapijt op, zodat u kunt zien wat notarissen en fiscalisten daar onder hebben geveegd.

Bestemd voor

MKB-accountants en overige adviseurs betrokken bij herstructurering van vennootschappen.

mr. Dennis Heijmink RB eigenaar van fiscaal adviesbureau en regelmatig als docent actief.

De cursus vindt plaats in Van der Valk Hotel Vianen in Vianen

Adres

Van der Valk Hotel Vianen Prins Bernhardstraat 75 Vianen Telefoonnummer 0347325921 E-mailadres sales@vianen.valk.nl