Summer School 2019 'Financieel professional 2022'

Incl. verplichte training Frauderisicofactoren *nieuw*

Details

Cursusduur
3 dagen
Tijd
11:00 - 19:00, 09:00 - 18:00, 09:00 - 16:30
Prijs
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden, Specials, Strategie, Verplicht onderwerp, Ethiek & Fraude, Governance, Risk & Compliance
Bestemd voor
Accountants in business, Intern accountants, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
20 pe-uren

RC's ontvangen een korting van 300 euro op de niet-leden prijs.

Onze driedaagse Summer School voor ervaren financieel professionals is mateloos populair. De afgelopen jaren zaten onze 3 programma's vol. Ontmoet vakgenoten en raak geïnspireerd door topdocenten! Het programma en de locatie bieden u diverse mogelijkheden om het nuttige met het aangename te combineren. Overnacht in een comfortabel hotel in een prachtige omgeving! De drie Summer Schools zijn inhoudelijk verschillend, zodat u precies dat kunt kiezen wat het best bij u past.

Doelstelling

Wissel van gedachten met vakgenoten uit diverse branches, discussieer over de laatste ontwikkelingen en verdiep en verbreed op deze inspirerende wijze uw kennis en vaardigheden. Voor 2019 geldt dat u meteen aan uw verantwoordelijkheid voldoet om de verplichte training Frauderisicofactoren te volgen.

Inhoud

Elke Summer School sluit het driedaags programma af met de verplichte training Frauderisicofactoren. Dit betekent dat u meteen voldoet aan deze verplichting als u zich inschrijft voor de Summer School!

Alle Summer Schools: Verplichte training Frauderisicofactoren 2019
Het is de verantwoordelijkheid van alle accountants in de financiële keten om frauderisicofactoren, frauderisico's en fraude te signaleren en daar zo nodig opvolging aan te geven. Het NBA-bestuur heeft daarom, in overleg met de ledengroepen, besloten dat alle accountants in 2019 verplicht een training Frauderisicofactoren volgen. Tijdens deze Summer School volgt u de variant voor de accountant in business. De training is ook interessant voor niet- RA's of AA's.

Summer School 14, 15 ,16 Augustus, De Ruwenberg, Sint Michielsgestel
Tijdens deze Summerschool gaan we nader in op de externe ontwikkelingen die uw functie kunnen raken. Veranderingen gaan in een hoog tempo en leiden tot nieuwe business modellen. Welke ontwikkeling is op u van toepassing en hoe vertaalt u dit naar de organisatie? Feit is dat er steeds meer data zijn, maar wat is de kwaliteit van deze data? Snelle technologische veranderingen als kunstmatige intelligentie, het internet of things, robotic process automation roepen veel ethische vragen op! Wat zijn voor- en nadelen? Wie is eigenaar van de data en, nog belangrijker, van de algoritmen die voor ons denken? Wie heeft er baat bij, en wie helemaal niet? Wie is waarvoor verantwoordelijk? Hoe komen we tot een moreel kompas?

Bekijk het programma van de Summer School 'Externe ontwikkelingen'

Summer School 28, 29, 30 augustus, De heerlickheijd van Ermelo
Het thema van deze Summer School is Innovatie & business. De centrale vraag is hoe geeft u leiding aan innovatie en alle uitdagingen die hierbij komen kijken? Hoe zorgt u voor waardebehoud én waardecreatie in een snel veranderende omgeving? Dit vraagt om een andere mindset en andere vaardigheden van u, uw team, van uw organisatie. Hoe bevordert u ondernemerschap en bedt u innovatie in de bedrijfscultuur in.

Bekijk het programma van de Summer School 'Innovatie & business'

Summer School 4, 5, 6 september, Kasteel de Vanenburg, Putten
Het thema van deze Summer School is 'financieel professional 2022'. U bent als financieel professional lid van een zeer pluriforme groep welke werkzaam is in diverse, veelal bedrijfseconomische functies. Meestal raakt dit kennisgebieden als strategie, performance management, finance operations & reporting en governance, risk & compliance. Om u handvatten te bieden bij uw professionele ontwikkeling hebben wij de belangrijkste kennisgebieden, rollen en ontwikkelingen beschreven aan de hand van een maturiteitsmodel. Aan de hand van dit maturiteitsmodel en de uitwerking naar hoofdactiviteiten en rollen per kennisgebied worden handvatten geboden aan financieel professionals voor hun positiebepaling in veranderende organisaties en de daartoe benodigde professionele (kennis) ontwikkeling. Tijdens deze Summer School gaat u met beroepsgenoten op interactieve wijze, onder leiding van een hoogleraar aan de slag.

Bekijk het programma van de Summer School 'Financieel professional 2022'font face="Calibri">Bekijk het programma van de Summer School 'Financieel professional 2022'


Bestemd voor

Financials in business in (hoger) financieel management.

prof. dr. Eddy Vaassen RA Hoogleraar Accountancy en Associate Dean Executive Education, Tilburg University
prof. dr. Ed Vosselman Ed Vosselman is hoogleraar Accounting aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Hij heeft een gevarieerde ervaring op de terreinen onderwijs, onderzoek en bestuur. Momenteel is hij voorzitter van de Quality Assurance Committee van de VRC en alle RC-opleidingen in Nederland. Hij publiceert in diverse nationale en internationale tijdschriften op het onderwerp accounting, accountability en vertrouwen.
prof. dr. Arco van de Ven RA Hoogleraar bestuurlijke informatievoorziening Tias School for Business and Society
prof. dr. Ron Meyer hoogleraar Strategisch Leiderschap bij TIAS School for Business and Society en managing director bij het Center for Strategy & Leadership
drs. Herman Posthuma betrokken bij HRD Group, vanuit studie psychologie werkzaam op snijvlak van trainingen en organisatie-advies
Marc Schurink Partner bij HRD Group. Werkzaam als consultant, trainer en coach en expert op het gebied van cultuurtrajecten en communicatie onder druk
mr. Fred Teeven

Directeur operations bij Verinq Risk Management. Fred was meer dan een decennium actief als nationaal politicus. Eerst als lid van het Nederlands Parlement en daarna als staatssecretaris van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Hij is goed ingevoerd in de politieke aspecten die een rol spelen in de publieke en private sector. Voordat hij zijn politieke loopbaan startte, bouwde Fred ruim 30 jaar lang ervaring op in de opsporing en vervolging van financiële criminaliteit. Als recherchechef en officier van justitie leerde hij alle ins en outs kennen van de risico's rondom financiële criminaliteit. In alle functies die hij bekleedde kreeg hij te maken met media-activiteiten en reputatiemanagement. Fred is een ervaren leider van rechercheteams op strategisch, tactisch en operationeel niveau en is gewend te opereren binnen een brede, internationale context. Fred is mede-oprichter en directeur van Verinq, een bureau gespecialiseerd in risicomanagement.

ing. Jethro Vrouwenfelder RE
Yvonne Vlasman RA Yvonne, RA, is ervaren forensich accountant. Levert als zelfstandig gevestigde professional forensische expertise met als doel bij te dragen aan de bestrijding van fraude en andere vormen van financieel economische criminaliteit.

De cursus vindt plaats in Kasteel De Vanenburg in Putten

Adres

Kasteel De Vanenburg Vanenburgerallee 13 Putten Telefoonnummer 0341375454 E-mailadres reserveringen@vanenburg.nl Website www.kasteeldevanenburg.nl