Strategisch leiderschap

Bent u een visionair en pragmaticus?

Details

Cursusduur
2 dagen
Tijd
09:00 - 17:00, 09:00 - 17:00
Prijs
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden, Strategie
Bestemd voor
Accountants in business, Overige financieel professionals, Leden Management
Niveau
Expert
Finance in business
14 pe-uren

RC's ontvangen een korting van 200 euro op de prijs voor niet-leden.

Maximaal 16 deelnemers

Een succesvolle strategie kunt u niet uitrekenen, niet plannen en al helemaal niet uitbesteden aan consultants. Strategievorming is handwerk - een taak voor leiders. Bij strategieontwikkeling en -implementatie gaat het om het op elkaar afstemmen van verschillende units en stakeholders en het engageren van mensen in de organisatie om een bepaalde kant op te bewegen. Het gaat om het creƫren van gezamenlijke beelden en het omarmen van een gedeelde ambitie. Het gaat minder om 'Excel' en veel meer over het leiden van mensen door exploratie-, leer- en veranderprocessen.

Doelstelling

Dit programma op expert-niveau is erop gericht de effectiviteit van uw strategisch leiderschap te verhogen door uw inzicht in strategievormingsprocessen te vergroten en uw leiderschapsstijl te versterken.

Inhoud

Binnen het thema leiderschap, zal in dit programma de nadruk liggen op strategisch leiderschap - het mobiliseren van mensen in de organisatie om een strategische koers uit te stippelen en te verwezenlijken. De kernvraag is hoe een financieel manager een leiderschapsrol kan vervullen in het ontwikkelen en implementeren van strategie. Hierbij is het benodigde leiderschap niet alleen gericht op medewerkers, maar ook op collega's en hogere managementlagen/toezichthouders.

Drie themas zullen hierbij aan de orde komen:'

  • Uw strategieproces. Hoe verloopt het proces van strategieformulering, implementatie en verandering en hoe moet u als leider hierop inspelen om effectief te zijn?
  • Uw strategisch leiderschapsagenda. Waar moet u zich als leider tegenaan bemoeien en energie in steken? Wat zijn de prioriteiten waarop een leider moet focussen?
  • Uw strategisch leiderschapsstijl. Wat voor strategisch leiderschapsstijl heeft u nodig gezien de situatie, de mensen en de strategische doelstellingen? En hoe verhoudt deze stijl zich met uw voorkeursstijl?

In dit programma zijn theorie en praktijk nauw vervlochten. U werkt aan uw eigen case en leiderschapsstijl. Tussen de twee bijeenkomsten werkt u aan uw eigen case en stelt u een leiderschapsontwikkelingsplan voor uzelf op.

Door de interactieve opzet en de vertrouwelijke uitwisseling van ervaringen heeft de groep maximaal 16 deelnemers met een senior executive profiel. U ontvangt het boek Leadership Agility (Wendbaar Leiderschap) van Ron Meyer!

Bestemd voor

Senior financial executives.

prof. dr. Ron Meyer hoogleraar Strategisch Leiderschap bij TIAS School for Business and Society en managing director bij het Center for Strategy & Leadership

De cursus vindt plaats in Novotel Eindhoven in Eindhoven

Adres

Novotel Eindhoven Anthony Fokkerweg 101 Eindhoven Telefoonnummer (040) 252 65 75 E-mailadres reservations@novoteleindhoven.com Website http://www.accorhotels.com/accorhotels/fichehotel/nl/nov/1018/fiche_hotel.shtml