Masterclass docenten 2019

Jaarlijks seminar voor docenten *nieuw*

Details

Cursusduur
1 dag
Tijd
10:00 - 16:00
Prijs
€ 95,00 (leden) / € 95,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Specials
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business
Niveau
Advanced
Accountancy
5 pe-uren

Als docent binnen een accountancy-opleiding wilt u niet alleen vaktechnisch op de hoogte blijven. Ook ontwikkelingen van het accountantsberoep zijn voor u en voor uw studenten van belang. Tijdens deze nieuwe Masterclass informeren wij u over deze relevante ontwikkelingen én geven wij u gelegenheid om met collega docenten van gedachten te wisselen.

Doelstelling

Na dit seminar bent u op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het accountantsberoep. Op uw beurt kunt u daarmee uw studenten informeren en begeleiden richting het werkveld.

Inhoud

Het dagprogramma bestaat uit korte sessies van circa 1 uur op verschillende vlakken.

In mei 2019 bieden we u het volgende programma;

 • Ontwikkelingen accountantsberoep
 • Een sessie over het brede spectrum van actuele ontwikkelingen van ons accountantsberoep. Over de commissie Wopke; de Commissie Toekomst accountancysector maar ook over de verplichte Fraude trainingen, kennistoetsen en de nieuwe PE-regelgeving. Hoe ziet de NBA er uit voor de accountancy studenten van nu, voor de accountants van vandaag en morgen?

 • Cybersecurity en digitalisering accountantsberoep
 • Het vak van accountant digitaliseert. De papieren deponering is inmiddels vervangen door een digitaal bericht. Maar hoe staat het dan met de assurance op een getrouw beeld, als er überhaupt geen beeld meer is. En waar zet de accountant dan zijn handtekening met zijn kroontjespen? En het gaat nog verder. Zaken als Robotic Accounting en RGS (Referentie Grootboekschema) worden inmiddels gemeengoed. Nieuwe tijden, nieuwe kansen, maar ook nieuwe bedreigingen, zoals cybercrime. Jacques Urlus zal in zijn sessie stil staan bij de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van ICT binnen het vakgebied van de accountant, maar ook ingaan op de digitale hygiëne factor: cybersecurity.

 • Actualiteiten Externe Verslaggeving
 • Dingeman zal ingaan op de wijze waarop verslaggevingsregels in Nederland en internationaal (IFRS) zich ontwikkelen. Hierbij zal hij aandacht besteden aan de link die aanwezig is tussen de Richtlijnen voor de jaarverslaggeving en IFRS. Daarnaast besteedt hij aandacht aan de toekomstige ontwikkelingen onder IFRS en NL GAAP.

 • Handvatten voor de financieel professional 2022: maturiteitsmodel en profielen
 • Hoe kan je als hoogopgeleide financieel professional richting geven aan jouw persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van jouw finance afdeling?

  De ledengroep Accountants in Business heeft de eind 2017 gepubliceerd 'Toekomstvisie op het beroep van de financieel professional' uitgewerkt in een maturiteitsmodel, inclusief profielen. Aan de hand van dit model kan de financieel professional beter richting geven aan zijn ontwikkeling door ervaring en kennis op te doen in de praktijk, of door middel van gerichte (permanente) educatie. Dit alles om ervoor te zorgen dat hij voorop blijft lopen in zijn vak, en daarmee bijdraagt aan een (financieel) gezonde toekomst van de organisatie waarin hij werkzaam is. Olivier van Thuijl geeft een toelichting op de werking van dit model.

 • Werkdruk en -stress; Brein in balans
 • Werkdruk en stress. Veel jonge professionals maar ook studenten hebben met stressklachten te maken, oververmoeidheid en burnout. Wat betekent dit voor het beroep? Wat is stress eigenlijk, en wordt dit altijd veroorzaakt door werkdruk? Wat kun je doen om bij jezelf maar ook bij studenten de ervaren werkdruk te verlagen?

Bestemd voor

Docenten actief of betrokken bij hbo opleidingen accountancy en overige geïnteresseerden werkzaam binnen een hbo opleiding.

drs. Dingeman Manschot RA

director bij het Professional Practice Department van Deloitte en expert op het gebied van IFRS en NL GAAP. Daarnaast is hij lid van de Raad voor de Jaarverslaggeving. Voorts is hij als docent externe verslaggeving verbonden aan de Erasmus Universiteit.

dr. Andreas Wismeijer docent Universiteit van Tilburg en Nyenrode Business Universiteit en visiting Associate Professor op het gebied van de persoonlijkheidspsychologie
Jacques Urlus RE CISA

Beleidsadviseur ICT en Accountancy bij de Koninklijke NBA

Remco van den Akker AA RB

accountant en adviseur bij Fonkel in Zwolle, docent bij NHL Stenden en Hanze Hogeschool, Young Prof

Harm Mannak algemeen directeur NBA
drs. Olivier van Thuijl RA

De cursus vindt plaats in NBA in Amsterdam

Adres

NBA Antonio Vivaldistraat 2 Amsterdam Telefoonnummer 0203010330 E-mailadres opleidingen@nba.nl Website www.nba.nl