Workshop Controlestandaarden

De controlestandaarden *nieuw*

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
17 oktober 2019 - Houten
Tijd
14:00 - 18:30
Prijs
€ 345,00 (leden) / € 395,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Audit & Assurance
Bestemd voor
Openbaar accountants, Intern accountants, MKB-accountants
Niveau
Advanced
Accountancy
4 pe-uren

17 oktober 2019 - Houten

De wet- en regelgeving voor de controlepraktijk zijn voortdurend in beweging. Jaarlijks zijn er wijzigingen en soms ook aanvullingen. In deze workshop wordt de samenhang en opzet van de standaarden 100-720 uit de NV COS behandeld. Verder komt de inhoud van de Vio en de VGBA aan de orde.

De workshop wordt gekenmerkt door het bespreken van de inhoud van de betreffende standaarden aan de hand van een lijst met kennisvragen. U gaat als het ware oefenen met de inhoud van deze standaarden op basis van het beantwoorden van kennisvragen. Maar ook toepassingsgerichte vragen worden behandeld om de inhoud van de betreffende standaarden beter te begrijpen. De opzet van de workshop is zodanig dat u ook praktijkcasuïstiek ter discussie kunt inbrengen.

Doelstelling

Vergroten van kennis en inzicht van de controlestandaarden, de samenhang tussen deze standaarden en overige relevante regelgeving. Dit draagt bij aan een efficiënte en effectieve toepassing van de controlestandaarden in de praktijk.

Inhoud

Aan de hand van praktijkcasuïstiek komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • NV COS 100-720
 • Overige regelgeving zoals Vio en VGBA
 • Samenhang tussen standaarden en met overige regelgeving
 • Bestemd voor

  Accountants werkzaam in de openbare controlepraktijk, interne accountants en overheidsaccountants die betrokken zijn bij de controle van jaarrekeningen.

  Leo Straathof RA voormalig partner KMPG Accountants, docent post master opleiding financial auditing Universiteit van Tilburg

  De cursus vindt plaats in Hotel Van der Valk Houten in Houten

  Adres

  Hotel Van der Valk Houten Hoofdveste 25 Houten Telefoonnummer 0306346800 E-mailadres zalen@houten.valk.nl Website http://www.valk.com