Masterclass Best in Finance 2019: Data Science

Een innovatieve serie masterclasses *nieuw*

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
11 november 2019 - Diemen
Tijd
16:00 - 19:00
Prijs
€ 345,00 (leden) / € 345,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Strategie, Performance Management, IT & Data
Bestemd voor
Accountants in business, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals, Controllers, Auditor
Niveau
Advanced
Finance in business
3 pe-uren

In 2019 organiseert NBA Opleidingen samen met haar partner Yacht, in samenwerking met prof. dr. ir. Hajo Reijers en prof. dr. Edo Roos Lindgreen, voor het 10e jaar op rij de serie Masterclasses Best in Finance. Iedere sessie behandelt een actueel thema dat relevant is voor het functioneren van senior financieel professionals. Maar ook niet-financiële managers kunnen met de gepresenteerde thema's hun voordeel doen, doordat ze vanuit hun eigen discipline makkelijker een brug kunnen slaan naar de financiële discipline.

Doelstelling

De thema's van afgelopen jaren in de Masterclass Best in Finance waren onderwerpen als (disruptieve) innovatie, business modellering, robotisering en data analytics. Deze thema's beïnvloeden continu het functioneren als financial.

Het doel van de masterclasses is kennis bij de deelnemers ontsluiten, delen en versterken door interactie en specialistische kennis. Hierdoor blijft de financiële functie door een innovatieve samenwerking van partners van toegevoegde waarde in het nieuwe IT-tijdperk.

Voor 2019 zijn de thema's:
1. Process mining (mei)
2. Finance & data science (november)

Naast de nodige vakinhoudelijke verdieping zullen in beide masterclasses praktijkcases worden behandeld.

Inhoud

Data-analyse is een essentieel instrument geworden in de gereedschapskist van de finance professional. De hoeveelheid data neemt elk jaar toe, en de tools en technieken om die data te analyseren worden steeds toegankelijker en gemakkelijker in het gebruik. Finance professionals passen dan ook steeds vaker elementen uit het vakgebied data science toe, bijvoorbeeld voor het vinden van bijzondere transacties, het voorspellen van de omzet, het aansluiten van bestanden, het opsporen van fraude of het uitvoeren van benchmarks. Waar nodig schakelen zij de hulp in van specialisten. Maar daar moet je wel mee kunnen praten.

In deze masterclass leert u wat de essentie van data science is, hoe u de data in uw organisatie kunt ontsluiten, en hoe u data science kunt inzetten om nog effectiever én efficiënter te zijn. U krijgt aan de hand van sprekende praktijkvoorbeelden nog meer handvatten om zelf met data-analyse aan de slag te gaan.

Bestemd voor

De masterclasses zijn bestemd voor accountants, registercontrollers en (niet-) financiële professionals die verder willen ontwikkelen richting business partnership.

prof. dr. Edo Roos Lindgreen RE

hoogleraar Data Science in Auditing aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA)

De cursus vindt plaats in Yacht Amsterdam in Diemen

Adres

Yacht Amsterdam Diemermere 25 Diemen Telefoonnummer (020) 301 31 00