Best in Finance: Data Analytics - tips & tools

Een innovatieve serie masterclasses *nieuw*

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
19 november 2019 - Eindhoven ( Is vol)
Tijd
17:00 - 20:00
Prijs
€ 345,00 (leden) / € 345,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Strategie, Performance Management, IT & Data
Bestemd voor
Accountants in business, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals, Controllers, Auditor
Niveau
Advanced
Finance in business
3 pe-uren
Deze cursus is helaas vol. Kies een andere datum of geef u op voor de wachtlijst.

In 2019 organiseert NBA Opleidingen voor het 10e jaar op rij, samen met haar partner Yacht de serie Masterclasses Best in Finance. Iedere sessie behandelt een actueel thema dat relevant is voor het functioneren van senior financieel professionals. Maar ook niet-financiële managers kunnen met de gepresenteerde thema's hun voordeel doen, doordat ze vanuit hun eigen discipline makkelijker een brug kunnen slaan naar de financiële discipline.

Doelstelling

De thema's van afgelopen jaren in de Masterclass Best in Finance waren onderwerpen als (disruptieve) innovatie, business modellering, robotisering en data analytics. Deze thema's beïnvloeden continu het functioneren als financial.

Het doel van de masterclasses is kennis bij de deelnemers ontsluiten, delen en versterken door interactie en specialistische kennis. Hierdoor blijft de financiële functie door een innovatieve samenwerking van partners van toegevoegde waarde in het nieuwe IT-tijdperk.

Voor 2019 zijn de thema's:
1. Process mining (mei jl.,i.s.m. prof Hajo Reijers)
2. Data analytics: tips & tools (november)

Naast de nodige vakinhoudelijke verdieping worden in beide masterclasses praktijkcases behandeld.

Inhoud

De digitalisering van onze economie gaat gepaard met een sterke toename van de hoeveelheid data en de tools die beschikbaar zijn om deze data te ontsluiten en te analyseren. In de wereld van de finance professional voltrekt zich dan ook een belangrijke ontwikkeling: steeds vaker gebruiken zij interne en externe data om sneller en beter inzicht te krijgen in de financiële en niet-financiële performance van de organisatie, en vooral ook de verwachte ontwikkeling daarvan.

De tools en technieken om deze analyses uit te voeren worden steeds krachtiger en vriendelijker in het gebruik. Daarnaast wordt de finance professional steeds vaker ondersteund door specialistische deskundigen. Dit neemt niet weg, dat veel finance professionals het moeilijk vinden met data-analyse te beginnen. We begrijpen dat data-analyse zinvol kan zijn Í maar hoe dan? Welke vragen moeten we of kunnen we stellen? Welke data hebben we tot onze beschikking? In welke systemen kunnen we die data vinden, en hoe kunnen we haar ontsluiten? Welke analyses kunnen we dan uitvoeren, en hoe kunnen we de resultaten van die analyses visualiseren? Hoe kunnen we onze analyses automatiseren, zodat we er volgende maand of volgend jaar weer plezier van hebben?

Deze masterclass gaat in op deze en andere belangrijke vragen. Aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden helpen we u op weg in de wereld van data-analyse, en geven we u praktische aanknopingspunten om data-analyse binnen uw finance-organisatie in te richten en in te bedden.

Bestemd voor

De masterclasses zijn bestemd voor accountants, registercontrollers en (niet-) financiële professionals die verder willen ontwikkelen richting business partnership.

prof. dr. Edo Roos Lindgreen RE

hoogleraar Data Science in Auditing aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA)

De cursus vindt plaats in Yacht Eindhoven in Eindhoven

Adres

Yacht Eindhoven High Tech Campus 32 Eindhoven Telefoonnummer (040) 230 41 13 E-mailadres misja.bouma@yacht.nl