Macht, ranking, invloed en apenrotsen

Bijvoorbeeld over aankaarten van fraude

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
3 oktober 2019 - Baarn
Tijd
09:30 - 16:30
Prijs
€ 580,00 (leden) / € 580,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Intern accountants, MKB-accountants, Overige financieel professionals
Niveau
Advanced
Accountancy
6 pe-uren

3 oktober 2019 - Baarn

Organisaties zijn opgebouwd rondom status, posities, gezag, charisma, leiders. In elke groep, in elke organisatie heerst een pikorde. Wat zijn nu eigenlijk de wetten van de apenrots? Worden besluiten bijvoorbeeld in de vergadering genomen of is dit allang in de wandelgangen geregeld? Hoe pak je positie? Wat is de werking van jouw non-verbaal gedrag en houding op anderen? En welke symbolen draag je die jouw plek op de apenrots verraden en bepalen? Macht, invloed, organisatiepolitiek; het is een thema dat boeit en bindt, uitdaagt en frustreert. We willen allemaal het beste voor de zaak, voor de wereld, maar ook... voor onszelf.

Hoe werkt de apenrots nu eigenlijk? In het schijnbare oerwoud van politieke spelletjes zit wel degelijk een patroon. Met een aantal universele biologische en antropologische wetmatigheden. In deze masterclasses leer je de wetten van de apenrots kennen. In een beeldende reis vol humor word je meegenomen naar tribes en andere volkeren. Naar verschillen in het organiseren van macht, ranking en privileges. Om tenslotte je eigen organisatiepolitiek beter te begrijpen. Positie te pakken als je met een stevige CEO of financial in gesprek moet over jouw constateringen.

Gezien worden bij je collega's of in de spotlights durven stappen. Weten hoe je fraude aankaart zonder zelf geofferd te worden. Niet alleen op inhoud ranken, maar met je hele persoonlijkheid.

Doelstelling

Leer over non-verbaal gedrag, charisma en de invloed op anderen. Je stapt de zaal anders uit dan je er in kwam. Aan het eind snap je de wetten van de apenrots Own your rank, play your rank.

Inhoud

Wetenschappelijke inzichten worden afgewisseld met een aantal concrete theatertechnieken. Een onvergetelijke ervaring over organisatiepolitiek, eerste indrukken, uitsluitingsmechanismen en non-verbaal gedrag. De volgende onderdelen komen aan bod;

  • Onderwerp 1 Ranking, macht, positie´ hoe werkt dat eigenlijk. De wetten van de apenrots.
  • Onderwerp 2 Tribale rollen in organisaties en jouw rol als accountant of controller
  • Onderwerp 3 Ranking: hoe pak je positie. Jouw eigen non-verbaal gedrag onder de loep.
  • Onderwerp 4 Opstaan en opvallen: hoe doe je dat

Bestemd voor

Auditors, accountants en overige financials en leidinggevenden die met of binnen verschillende (organisatie) culturen.

dr. Danielle Braun

Afgestudeerd als antropoloog in Afrkaanse- en Aziatische bezetenheisreligies en corporate antropologie. Werkte als consultant bij een groot adviesbureau, als directeur van een asielzoekerscentrum en op strategisch niveau binnen de asielopvang en een gemeente. Tegenwoordig co-founder en chief van de Academie voor Organisatiecultuur. Ze begeleidt organisaties en executives bij complexe verandering en is veelgevraagd spreker op het gebied van organisatiecultuur en leiderschap.

De cursus vindt plaats in Conferentiecentrum Drakenburg Baarn in Baarn

Adres

Conferentiecentrum Drakenburg Baarn Dr. Albert Schweitzerweg 1 Baarn Telefoonnummer (035) 646 14 14 E-mailadres info@drakenburg.nl