Certified Management Accountant ( DIPLOMA CMA)

*nieuw*

Details

Cursusduur
6 dagen
Datum en locatie
6, 13, 20, 27 september 2019, 4, 11 oktober 2019 - Amsterdam
Tijd
13:30 - 17:30, 13:30 - 17:30, 13:30 - 17:30, 13:30 - 17:30, 13:30 - 17:30, 13:30 - 17:30
Prijs
€ 975,00 (leden) / € 975,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Strategie, Governance, Risk & Compliance, Performance Management, Finance Operations & Reporting, IT & Data
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Accountancy
24 pe-uren
Aanmelden: Vrijdag 6 september start de cursus Diploma CMA. U kunt zich voor 1 september aanmelden door het aanmeldingsformulier Diploma CMA te downloaden en te retourneren naar: cma.sbe@vu.nl. Prijs per onderdeel is 975 euro en 24 PE uren

De cursus Diploma Certified Management Accountant (CMA) is vooral bedoeld voor afgestudeerde accountants die zich willen verbreden naar het controllersvak of een overstap willen maken naar een functie in het financieel economisch management. Deze cursus is ook nuttig voor Accountants in Business die een theoretische onderbouwing willen. Als management accountant of controller vervult u een financieel-economische functie en bewaakt de economische levensvatbaarheid van de organisatie.

De cursus Diploma CMA is gericht op de Amerikaanse beroepskwalificatie op het gebied van Management Accounting. Het CMA-examen wordt georganiseerd door het Amerikaanse Institute of Management Accountants (IMA). Bij het succesvol afronden van het examen, komt u in aanmerking voor de CMA titel.

Per 1 januari 2020 stelt IMA nieuwe eisen aan het CMA programma. Deze cursus bereidt u voor op de examens vanaf 2020. Meer informatie over het nieuwe programma kunt u vinden op de website van IMA.

Inhoud

De cursus Diploma CMA bestaat uit twee onderdelen (Part 1, start 6 september & Part 2 start 8 november). U kunt zich in willekeurige volgorde per onderdeel inschijven en na afloop het examen afleggen. Beide examens moeten binnen 3 jaar afgerond zijn om het diploma CMA te verkrijgen.

CMA Part 1: Financial Planning, Performance and Analytics

 • Planning, Budgeting and Forecasting
 • Performance Management
 • Cost Management
 • Internal Controls
 • Technology and Analytics
 • External Financial Reporting Decisions

CMA Part 2: Strategic Financial Management

 • Decision Analysis
 • Corporate Finance
 • Financial Statement Analysis
 • Professional and Business Ethics
 • Investment Decisions
 • Risk Management

NBA Opleidingen organiseert smaen met de VU dit programma. Meer informatie vindt u hier.

Bestemd voor

Accountants die zich willen verbreden naar het controllersvak of een overstap willen maken naar een functie in het financieel economisch management. Deze cursus is ook nuttig voor Accountants in Business die een theoretische onderbouwing willen.

drs. Elbert de With drs. Elbert de With is docent Financial Statement Analysis. Hij is werkzaam bij de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hij is aan deze universiteit programmaleider van de Amerikaanse opleidingen tot Certified Management Accountant (CMA) en Certified Financial Manager (CFM). Beide opleidingen zijn onderdeel van de VU Postgraduate school. Hij is tevens hoofddocent Management en Financial Accounting bij deze opleidingen. Vanaf 1991 is hij redactielid van het Handboek Management Accounting. Verder coördineert hij binnen de Postgraduate school de voortgezette educatie cursussen.

De cursus vindt plaats in IMA Europe in Amsterdam

Adres

IMA Europe Claude Debussylaan 7 -19 Amsterdam