PE-Week: Toegepast fiscaal procesrecht

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
6 november 2019 - Willemstad
Tijd
09:30 - 17:30
Prijs
€ 465,00 (leden) / € 465,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Ethiek & Fraude, Fiscaal & Juridisch
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Intern accountants, MKB-accountants, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals
Niveau
Fundamental
Accountancy
7 pe-uren

6 november 2019 - Willemstad

De deelnemers kunnen à la carte kiezen uit de aangeboden modulen of het gehele pakket afnemen. Bij deelname aan twee of meer cursussen in de PE-week krijgen de deelnemers 10 procent korting op de totale cursusprijs.

Afsluitende borrel
Op vrijdag 8 november wordt de PE-Week afgesloten met een borrel, die toegankelijk is voor alle deelnemers aan de PE-Week 2019. Deze borrel begint aansluitend aan de cursus op die dag om 18:00 uur.

Het fiscale procesrecht op Curaçao is sinds drie jaar uitgebreid met de tweede feitelijke instantie bij het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint-Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba en cassatie bij de Hoge Raad. Inmiddels is er al een behoorlijk aantal uitspraken gedaan door de feitelijke instanties en de Hoge Raad. Daarin is het Nederlands-Caribisch materiele en formele belastingrecht door de rechterlijke instanties toegepast.

Doelstelling

In de interactieve cursus zullen aan de hand van een aantal spraakmakende uitspraken diverse aspecten van de toepassing van het Nederlands-Caribisch materieel en formeel belastingrecht worden behandeld.

De cursus bouwt gedeeltelijk voort op de cursus Fiscaal procesrecht in Caribisch Nederland die in 2017 is gegeven, maar is zelfstandig te volgen.

Inhoud

De volgende onderwerpen komen onder meer aan bod:

  • Analyse van de rechtspraak van de gerechten van eerste aanleg, het Gemeenschappelijk Hof en de Hoge Raad op materieel- en formeelrechtelijk gebied.

Bestemd voor

Deze cursus is geschikt voor alle ledengroepen van accountants en voor belastingadviseurs en advocaten.

mr. Dick Barmentlo Dick Barmentlo is werkzaam als advocaat-belastingkundige in de fiscale procespraktijk, verbonden aan Jaegers en Soons.Dick is voorzitter van de Vereniging Cassatie Specialisten Belastingkamer, die zich richt op de fiscale cassatiepraktijk. Ook is hij verbonden als docent aan de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs en lid van de sectie formeel belastingrecht van de NOB. Tussen 2003 en 2016 was hij raadsheer-plaatsvervanger in de Belastingkamer van het Gerechtshof 's-Hertogenbosch. Hij publiceert regelmatig over formeel belastingrecht en is medeauteur van een boek over verschoningsrecht in belastingzaken.
mr. Peter Muller Peter Muller is werkzaam als belastingadviseur en oprichter van Muller & Associates. Peter is sedert 1995 woonachtig en werkzaam in Curacao. Peter is redacteur van het Caribisch Juristenblad waarin hij regelmatig publiceert over fiscaal-juridische onderwerpen. Daarnaast is Peter sinds 1999 bestuurslid van de Vereniging van Antilliaanse Belastingadviseurs. Peter heeft les gegeven aan de MAO, DOC en aan de universiteit. Tijdens zijn studie heeft Peter een drietal jaren meegewerkt aan een promotie-onderzoek naar medisch tuchtrecht.

De cursus vindt plaats in Hotel Avila in Willemstad

Adres

Hotel Avila Penstraat 130 Willemstad Telefoonnummer 59994614317 E-mailadres events@avilabeachhotel.com Website http://www.avilahotel.com