Storytelling

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
15 november 2019 - Eindhoven
Tijd
09:30 - 17:00
Prijs
€ 495,00 (leden) / € 550,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Intern accountants, MKB-accountants, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
6 pe-uren

15 november 2019 - Eindhoven

Twee deelnemers over de laatste storytelling cursus:

"Hoe vertel ik een verhaal met koude informatie persoonlijker? De storytelling curve: ik heb geleerd hoe ik deze zelf kan gebruiken in alledaagse communicatie. Je kunt dit dus oefenen ook in privé situatie"

"Nuttig als je regelmatig informatie moet overbrengen. Voor cursisten die vaak sterk zijn in de inhoud en feiten, wees open voor de technieken van deze cursus. Het kan je heel goed helpen om een verhaal op een boeiende wijze over te brengen"

Als financial bent u tegenwoordig business partner voor interne en externe stakeholders. Dit betekent dat storytelling een essentiële competentie is geworden. Want daarmee wint u vertrouwen, brengt u de koude cijfers op een vlotte manier, en komt uw boodschap bij uw publiek echt binnen. Dat zijn aspecten die in uw rol enorm belangrijk zijn geworden. Uiteindelijk draait het om vertrouwen en het goede verhaal op de juiste manier brengen.

Maak uw presentatie of dialoog effectiever, ontspannen en gedenkwaardig door verhalen uit uw praktijk. Misschien kiest u voor een zakelijke ervaring. Misschien durft u het aan om een persoonlijk verhaal te vertellen waarin de toehoorder zich herkent en waar een boodschap in zit waarmee u uw zakelijke punt maakt.

Doelstelling

In de training wordt ingezoomd op het mondeling presenteren van de informatie. Niet door enkel de cijfers en de feiten in bulletpoints te presenteren, maar door óók het verhaal erachter te vertellen. U zult ervaren dat er aandachtiger naar u wordt geluisterd. Geboeid en nieuwsgierig. Men is betrokken en door een persoonlijk verhaal geraakt. In de training leert u passende verhalen te vinden, deze krachtig te maken en uiteindelijk met schwung te vertellen. Een verhaal als een inspirerend onderdeel van uw presentatie: dat is een welkome afwisseling tussen de slides met tabellen, grafieken en getallen.

Voorbereiding

U gaat in de training aan de slag met een eigen casus: een werksituatie waarin u onlangs een presentatie gaf, of binnenkort een presentatie zal geven. Ter voorbereiding op de training kiest u uw casus en beantwoordt u voor uzelf een drietal vragen die u vooraf krijgt toegezonden.

Inhoud

De volgende onderdelen komen in de workshop aan bod:

Ochtend
- Storytelling-theorie: wat is een verhaal, wat zijn de effecten?
- Oefening met een kort verhaal;
- Welke verhaalsoorten zijn bruikbaar op de zaak? Hoe kunt u het inzetten?
- De 4 presentatie-fundamentals
- Hoe kom je van (complexe) feiten naar een goed verhaal?
- Opdracht: vind een verhaal bij uw casus, vertel het in het kort;

Middag
- Verhalen integreren in een presentatie;
- Storytelling-theorie: de essentiële ingrediënten van een krachtig verhaal;
- Opdracht: maak uw verhaal sterker, boeiender, spannender;
- Opdracht: vertel uw verhaal in tweetallen;
- Vertel het verhaal plenair, ontvang feedback en vertel-adviezen
(theatertips, stemgebruik, lichaamstaal, mimiek, oogcontact, etc.).

Bestemd voor

Deze training is bestemd voor accountants, controllers en overige financials die zich verder willen bekwamen in het brengen van een inspirerende boodschap.

Erik Mathlener Erik Mathlener heeft meer dan 20 jaar gewerkt als projectmanager en consultant. In die rol heeft hij veel met klanten gesproken, presentaties gegeven en trainingen verzorgd. Twaalf jaar geleden raakte hij Ëbesmet" met Storytelling en sindsdien gebruikt hij dit geweldige instrument in presentaties op congressen en bedrijfsbijeenkomsten, en leert hij het anderen in workshops en trainingen. Erik is auteur van het praktische boek ËStorytelling in drie bedrijvenË en mede-oprichter van het Storytelling Gilde.

De cursus vindt plaats in Van der Valk Hotel Eindhoven in Eindhoven

Adres

Van der Valk Hotel Eindhoven Aalsterweg 344 Eindhoven Telefoonnummer (040) 211 60 33 E-mailadres Reservations@eindhoven.valk.com