De logica van beïnvloeding

Jezelf en anderen positief beïnvloeden

Details

Cursusduur
2 dagen
Datum en locatie
14 november 2019, 12 december 2019 - Nootdorp
Tijd
09:00 - 18:00, 09:00 - 18:00
Prijs
€ 795,00 (leden) / € 895,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden, Strategie
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Intern accountants, MKB-accountants, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
12 pe-uren

14 november 2019, 12 december 2019 - Nootdorp

Tussen de 1e en 2e bijeenkomst ontvangt u oefeningen en aandachtspunten. Bent u accountant in business dan kunt u de gemaakte uren wegschrijven als zelfstudie in uw PE-registratie.

RC's ontvangen een korting van 100 euro op de prijs voor niet-leden.

Beïnvloed worden en invloed uitoefenen zijn de gewoonste zaak van de wereld. We worden dagelijks beïnvloed door honderden boodschappen en gebeurtenissen om ons heen. Tegelijkertijd oefenen we elke dag al dan niet bewust invloed uit op anderen. Maar welke mechanismen en patronen schuilen hierachter? Wat kun je doen om je zodanig te laten beïnvloeden, dat je niet overstelpt wordt door lawines van nutteloze informatie? En vooral ook: hoe kun je jouw invloed op een positieve en impactvolle manier inzetten? Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw plannen niet meteen op weerstand stuiten of - erger nog - achteloos van tafel worden geveegd? Hoe kun je ervoor zorgen dat je anderen op positieve wijze naar het gewenste level weet te tillen? In deze powerclass leert u de geheimen van succesvolle beïnvloeding niet alleen kennen, maar ze ook te doorgronden. Door met uw eigen case aan de slag te gaan, leert welke beïnvloedingstechnieken en - stijlen het meeste persoonlijke rendement opleveren.

Doelstelling

Na afloop van de powerclass heeft u een wetenschappelijk onderbouwd inzicht gekregen in de do's and dont's van de verschillende vormen van beïnvloeding (inspireren, besmetten en overtuigen). U hebt kennis genomen van de uiteenlopende stijlen van beïnvloeding en u weet welke stijl het beste bij u past. U heeft beschikking over een ruim arsenaal aan tools en instrumenten waarmee u uzelf en anderen op een positieve en impactvolle wijze kunt beïnvloeden. Doordat u praktisch aan de slag bent gegaan, weet u ook precies waar uw sterke punten en uw nog verder te ontwikkelen leerpunten op het gebied van beïnvloeding liggen.

Inhoud

Deze powerclass is een unieke leervorm die zich richt op de realisatie van snelle en praktijkgerichte leerervaringen, gedragsverandering en prestatieverbetering. De volgende uitgangspunten staan centraal:

  • Persoonlijke motivatie: de wil om de kunst om jezelf en anderen te beïnvloeden in de vingers te krijgen.
  • Proactieve houding: de overdracht van kennis vindt plaats in de vorm van 'speednotes' en is erop gericht om het geleerde zo snel mogelijk in praktijk te brengen. Van deelnemers wordt verwacht dat ze snel kunnen schakelen, actief vragen stellen en snel het geleerde in de praktijk willen brengen.
  • Deze powerclass gaat verder dan alleen kennisoverdracht en bewustwording van het thema. Het is de bedoeling dat je als deelnemer je eigen case en je eigen prestatiedoelen kiest en deze tijdens en tussen de bijeenkomsten praktisch uitwerkt.

In deze powerclass gaan wij in op de vraag wat beïnvloeding is, welke verschillende vormen er bestaan, wat de onderliggende mechanismen en patronen zijn en welke technieken er voorhanden zijn om jezelf en anderen op impactvolle wijze te beïnvloeden. De powerclass bestaat uit twee bijeenkomsten (een hele en halve dag) en een tussenliggende periode waarin u - bij voorkeur gesteund door een of meerdere andere deelnemers - met uw eigen case aan de slag gaat. Tijdens de tweede bijeenkomst kijken we dan op systematische wijze naar de ervaringen en leerpunten uit de tussenliggende periode. Bovendien zetten we dan nog een aantal punten op de i.

Bestemd voor

Iedere financieel professional die met meer positiviteit en impact, invloed wil uitoefenen op haar of zijn omgeving en die zich beter wil wapenen tegen ongewenste invloed van buitenaf.

Hans van der Loo Hans van der Loo, medeoprichter en eigenaar van Betterday en Energyfinder. Het eerstgenoemde bureau is gespecialiseerd in de realisatie van krachtige en kortcyclische gedragsveranderingen en prestatieverbeteringen, het tweede bureau richt zich op het meten en activeren van energie in teams.

De cursus vindt plaats in Van der Valk Hotel Den Haag-Nootdorp in Nootdorp

Adres

Van der Valk Hotel Den Haag-Nootdorp Gildeweg 1 Nootdorp Telefoonnummer (015) 310 45 45 E-mailadres sales@denhaag.valk.nl