Deze cursus maakt onderdeel uit van een meerdaagse variant, maar kan ook afzonderlijk worden gevolgd. Meer informatie over de meerdaagse variant is te vinden op: 

Aanbesteden: de zin en de onzin debatreeks

De juridisering van de overheidsinkoop

Debat 1

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
3 december 2019 - Amsterdam
Tijd
15:30 - 20:00
Prijs
€ 395,00 (leden) / € 495,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Specials, Governance, Risk & Compliance, Fiscaal & Juridisch
Bestemd voor
Accountants in business, Intern accountants, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Publieke Sector
4 pe-uren

3 december 2019 - Amsterdam

Onderdeel 1 van Aanbesteden: de zin en de onzin debatreeks

Prijs leden : 395 Euro per sessie. Voor 2 sessies betaalt u 695 Euro in het totaal. Voor deelname aan alle drie de sessies betaalt u 975 Euro in het totaal

Prijs niet-leden : 495 Euro per sessie. Voor 2 sessies betaalt u 900 Euro in het totaal. Voor deelname aan alle drie de sessies betaalt u 1200 Euro in het totaal.

EICPC-leden kunnen zich inschrijven voor de ledenprijs

Debat #1 De juridisering van de overheidsinkoop

Een dialoog over de dominantie van de juridische aspecten terwijl inkoop in de basis een commercieel-economische aangelegenheid is. Zijn de juiste professionals (economen, materiedeskundigen) er wel in voldoende mate bij betrokken? En beschikken de betrokken juristen en inkopers wel over (voldoende) marktkennis? Ook in de auditing staat de rechtmatigheid centraal. Is er nog ruimte voor een Value for Money benadering? En hoe zouden financials daarin een rol kunnen spelen?

Doelstelling

In deze bijeenkomst gaan we niet een how-to checklist of stappenplan aanbieden, maar willen we juist door discussie en praktijksituaties de grijze gebieden met elkaar doorspreken en leren waar er winst te halen valt. Hoe kunnen we, al-dan-niet gezamenlijk, de zin in/van aanbesteden substantieel vergroten?

Inhoud

We gaan we in discussie over principes en dilemma's die de praktijk heeft voorgebracht, zoals:

  • Is 'lokaal aanbesteden' niet per definitie concurrentiebelemmerend?
  • Gelijkheidsbeginsel versus onderscheidend vermogen op de markt
  • Doelmatigheid en rechtmatigheid. Proces en Systeem. Waarop focust de auditor?
  • Aanbestedingsrecht en Intellectuele Eigendom
  • Verschil auditing in private en publieke sector? Loopt dat parallel met verschil tussen rechtmatigheid en doelmatigheid?
  • Verschil inkopen/aanbesteden bij de overheid en in de private sector?
  • Wat is het ideale controleprogramma voor aanbestedingen?

Bestemd voor

Controllers, intern en overheidsaccountants, accountants in business en andere financieel-economische professionals werkzaam in/voor de (semi-)publieke sector.

Wouter Stolwijk Wouter Stolwijk is politicoloog. Van 2006 tot 2016 directeur van PIANOo, het Expertisecentrum Aanbesteden van het Ministerie van Economische Zaken. Daarvoor onder meer directeur van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB), plaatsvervangend directeur van de Octrooiraad en negen jaar werkzaam in de overheidsaccountancy. Lid van de Raad van Advies van de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht (tot 2016). Lid van de stakeholder expertgroup on Public Procurement van de Europese Commissie.

Lees hier het interview met Wouter Stolwijk.

De cursus vindt plaats in Corendon Vitality Hotel Amsterdam in Amsterdam

Adres

Corendon Vitality Hotel Amsterdam Aletta Jacobslaan 7 Amsterdam Telefoonnummer (020) 820 78 20 E-mailadres events.vitalityamsterdam@corendonhotels.com