Innovatiemanagement

Maak uw organisatie klaar voor de toekomst! *nieuw*

Details

Cursusduur
2 dagen
Datum en locatie
10 december 2019, 14 januari 2020 - Tilburg
Tijd
09:30 - 18:30, 09:30 - 18:30
Prijs
€ 2.115,00 (leden) / € 2.350,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden, Specials
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Intern accountants, MKB-accountants, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals, Controllers, Leden Management, Managerial controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
13 pe-uren

10 december 2019, 14 januari 2020 - Tilburg

Deze cursus wordt verzorgd door Tilburg University. Na aanmelden worden uw gegevens doorgestuurd. U ontvangt een bevestiging van inschrijving en factuur vanuit Tilburg University.

Is jouw organisatie wendbaar, flexibel en in staat tot vernieuwen? In onze snel veranderende wereld zijn innovaties aan de orde van de dag. Zowel op technologisch en economisch als op sociaal, politiek en maatschappelijk vlak wordt er flink geïnnoveerd. Organisaties zijn nadrukkelijk bezig om relevant te blijven, wat betekent dat ze zichzelf continu opnieuw moeten uitvinden. Aanpassingsvermogen is daarbij onmisbaar. Tijdens het programma Innovatiemanagement krijg je inzicht in hoe toekomstbestendig jouw organisatie is én leer je hoe je je toekomstbestendigheid blijvend verbetert. Maak jouw organisatie klaar voor de toekomst!

Doelstelling

Tijdens het programma Innovatiemanagement leer je welke ontwikkelingen in de wereld relevant zijn voor jouw organisatie. Allerlei verschillende gebeurtenissen en trends kunnen jouw organisatie beïnvloeden; van politieke factoren en marktontwikkelingen tot disruptieve technologieën (zoals artificial intelligence en blockchain) die een katalysator zijn van een breed scala aan maatschappelijke ontwikkelingen. Daarom benaderen we in dit programma innovatiemanagement op een integrale manier.

Inhoud

We nemen de belangrijkste innovaties onder de loep en laten zien hoe ze van invloed zijn op organisaties. Je leert met een brede blik naar innovaties kijken.

Daarnaast staan we samen stil bij de eigenschappen van een future-proof organisatie. Waar moet jouw organisatie nu én in de toekomst aan voldoen, bijvoorbeeld op het gebied van leiderschap en teamsamenstelling, om verder te komen?

    Na het volgen van dit programma:

  • Ken je de belangrijkste disruptieve technologieën van dit moment, zoals blockchain, artificial intelligence, robotics en big data.
  • Heb je door middel van scenario-denken de invloed van nieuwe ontwikkelingen in kaart gebracht voor jouw organisatie.
  • Weet je hoe platforms (APIÉs), strategic alliances, partnerships, en extended enterprise networks kunnen bijdragen aan de toekomstbestendigheid van jouw organisatie.
  • Heb je een framework gemaakt met mogelijke acties om jouw organisatie te transformeren naar een organisatie die klaar is voor de toekomst.
  • Snap je welke stappen je moet nemen om leiders, teams en medewerkers continu mee te laten veranderen.

Voor uitgebreide programma klik hier!

Bestemd voor

Professionals die binnen hun bedrijf de rol van innovatiemanager, business transformation manager vervullen, hebben profijt bij dit programma. Net als directieleden van mkb-organisaties en lijnmanagers.

Robert Bood

Na zijn studie Economie aan de Rijksuniversiteit van Groningen promoveerde Robert Bood aan dezelfde universiteit op een onderzoek naar de leerprocessen die ondernemingen en managers doorlopen bij het opzetten van nieuwe activiteiten. Robert Bood is co-auteur van 'Communities of Practice: Bronnen van Inspiratie' (2004) en 'Netwerkleren: omgaan met gemene problemen' (2010).

Geert Duijsters

Geert Duijsters is gepromoveerd in Economie en Bedrijfskunde aan Maastricht University. Hij is een van de meest geciteerde onderzoekers aan Tilburg University en heeft, al dan niet samen met andere auteurs, 7 boeken geschreven en meer dan 100 artikelen die zijn verschenen in internationaal erkende wetenschappelijke tijdschriften.

: omgaan met gemene problemen' (2010).

Freek Peters

Freek Peters is als organisatiepsycholoog, bestuurder en bestuursadviseur ruim dertig jaar actief in uiteenlopende organisaties. Hij is partner van de Galan Groep in Baarn en hoogleraar Contextueel Leiderschap aan Tilburg University.

Jeroen Kuilman

associate professor in management en gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In Tilburg is hij Vice-Decaan Onderwijs van de Tilburg School of Economics and Management, en was eerder Academic Director van het master programma International Management.

De cursus vindt plaats in Tilburg University in Tilburg

Adres

Tilburg University Warandelaan 2 Tilburg