Trends risicomanagement in de publieke sector

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
7 mei 2020 - Breukelen Ut
Tijd
12:30 - 18:30
Prijs
€ 495,00 (leden) / € 555,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Governance, Risk & Compliance
Bestemd voor
Accountants in business, Intern accountants, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Publieke Sector
5 pe-uren

RC en EICP-leden kunnen zich inschrijven voor de ledenprijs.

Lees hier het interview met Robert 't Hart


De snelheid waarin de wereld verandert is hoog. Wat gisteren nog actueel was, is morgen al niet meer van toepassing. Dit vraagt om veel flexibiliteit van organisaties, ook in de publieke sector. Om houvast te geven aan deze veranderende wereld worden kaders en regels neergezet. De governance en risicomanagement structuur wordt hierdoor steeds complexer. Echter, hoe zorg je toch dat je binnen deze kaders de flexibiliteit houdt om mee te bewegen met de veranderende wereld?

Tijdens de cursus Trends risicomanagement in de publieke sector gaan wij in op vraagstukken die nu en morgen spelen. Hoe lever je als financial in deze omgeving public value? Hoe krijg je de risk appetite van jouw organisatie in beeld en hoe heb je daar invloed op? Hoe voorkom je beperkende risicoregelreflex vanuit het bestuur? Hoe adviseer je jouw organisatie over aankomende veranderingen in de samenleving en de bijkomende onzekerheden?

Doelstelling

Na afloop van de cursus ben je op de hoogte van de huidige trends en ontwikkelingen op het gebied van risicomanagement in de publieke sector. En heb je handvatten aangereikt gekregen om in de eigen risicostructuur ruimte te creëren en de regels & gedrag rondom deze trends op elkaar aan te sluiten.

Inhoud

Aan de hand van Kaplan's visie op de balans tussen regels en dialoog worden hedendaagse risicomanagement vraagstukken uit het publieke domein besproken. Daarnaast bespreken we met elkaar de trends:

  • Three lines of defense
  • Governance codes
  • Risk Appetite
  • Risico regelreflex
  • Wet en regelgeving
  • Digitalisering

Bestemd voor

Controllers, intern en overheidsaccountants, accountants in business en andere financieel-economische professionals werkzaam in/voor de (semi-) publieke sector. Basis kennis van risicomanagement is een pré.

Deelnemer drs. Darianella Bernadina-Sambo RA Businesss Controller gemeente Schiedam over de cursus: "Veel tips om riskmanagement laagdrempelig en integraal te maken binnen een organisatie."

Robert 't Hart Robert is directeur van Naris en Naris Risk Academy. Daarnaast is hij docent risicomanagement o.a. aan de Universiteit Twente. Robert is ooit begonnen met risicomanagement vanuit de governance gedachte. Tegenwoordig houdt hij zich bezig met resultaatgericht risicomanagement door de koppeling te leggen met de sturingsfilosofie van organisaties.

De cursus vindt plaats in Van der Valk Hotel Breukelen in Breukelen Ut

Adres

Van der Valk Hotel Breukelen Stationsweg 91 Breukelen Ut E-mailadres sales@breukelen.valk.com