Leergang Finance, Business & IT

Uniek: inclusief een persoonlijke sparring partner!

Details

Cursusduur
4 dagen
Datum en locatie
25 september 2020, 9 oktober 2020, 6, 27 november 2020 - Sassenheim
Tijd
09:30 - 17:00, 09:30 - 17:00, 09:30 - 17:00, 09:30 - 17:00
Prijs
€ 2.395,00 (leden) / € 2.595,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Strategie, IT & Data
Bestemd voor
Accountants in business, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
24 pe-uren

25 september 2020, 9 oktober 2020, 6, 27 november 2020 - Sassenheim

De leergang is inclusief een coachingtraject van maximaal 8 uur.

Als RC ontvangt u het ledentarief.


Deze vierdaagse leergang is een antwoord op het toenemend belang van IT voor organisaties. IT is niet meer weg te denken in moderne bedrijfsvoering en is verweven met nagenoeg iedere functie in een bedrijf. Voor financials is IT daarmee een noodzakelijke expertise geworden in het uitvoeren van taken en uitoefenen van verantwoordelijkheden. Tijdens deze leergang gaat u op een interactieve wijze aan de slag om een roadmap op te stellen waarbij Finance, Business en IT zich ontwikkelen tot een samenwerkend geheel. U krijgt een persoonlijke sparringpartner om de specifieke IT-problematiek binnen uw eigen organisatie aan te pakken en een verbeterplan op te stellen.

Doelstelling

In vier dagen krijgt u een ontwerpmodel gepresenteerd op basis waarvan zowel de huidige als toekomstige IT binnen uw organisatie in kaart gebracht wordt. Tevens worden de strategische aspecten van IT uitgelegd. U vergaart inzicht in de processen van IT, het uitvoeren van IT-projecten en welke rol u als financial heeft. U leert welke IT-middelen u kunt inzetten om de bedrijfsprocessen te ondersteunen en te optimaliseren. U vertaalt met uw sparring partner, de belangrijkste IT-ontwikkelingen en onderwerpen in een roadmap voor uw eigen organisatie.

Inhoud

Dag 1 - Positionering en sturing van IT
U evalueert de huidige IT-strategie van uw organisatie en stelt een blauwdruk op voor de nieuwe IT-strategie die toegepast wordt op de context van uw organisatie.

Dag 2 - Processen, projecten en innovatie
U brengt de huidige besturing van IT in kaart. Vanuit dit 'assessment' heeft u een goede basis om vanuit uw rol de vinger op de zere plekken te leggen en een passend besturingsmodel te ontwikkelen.

Dag 3 - De applicaties en infrastructuur van een IT-omgeving
U leert de samenhang tussen techniek en functionaliteit te onderkennen en maakt een situatieschets van het huidige landschap (as-is) en een globaal ontwerp van het nieuwe applicatie- en infrastructuur landschap (to-be).

Dag 4 - Het opstellen en implementeren van informatiemodel en roadmap
U gaat aan de slag met uw eigen IT model van uw organisatie en de roadmap van 'as-is' naar 'to-be'.

Uw eigen sparring partner
Deze leergang is inclusief een coachingstraject van maximaal 8 uur, waarvan 3 uur coaching op locatie mogelijk is.

Bekijk hier het uitgebreide detailprogramma

Bestemd voor

Deze leergang is bestemd voor ieder financieel professional die (deels) verantwoordelijk is voor IT binnen de organisatie en Finance, Business en IT tot een samenhangend geheel wil ontwikkelen.

Reacties van deelnemers van eerdere cursussen:
'In deze cursus wordt IT ontdaan van mythologie. Een nuchtere aanpak waarbij business strategie, IT strategie en de praktijk op hun plaats vallen' Sarris Barneveld RA
'Praktische handvatten om de IT in eigen organisatie te kunnen beoordelen' W. van Rijswijck RC

dr. Jacco Schonewille MITM Dr. Jacco Schonewille MITM, directeur IT-Councelor en docent. Jacco heeft meer dan 25 jaar praktijkervaring en heeft voor organisaties als Baan Company, Boeing, NS en Maersk grote ICT veranderingen aangestuurd.

De cursus vindt plaats in Van der Valk Sassenheim-Leiden in Sassenheim

Adres

Van der Valk Sassenheim-Leiden Warmonderweg 8 Sassenheim Telefoonnummer (0252) 21 90 19 E-mailadres banqueting@sassenheim.valk.com