De IBCS® workshop: Aan de slag met IBCS®

Verdieping om zelf aan de slag te gaan met IBCS®! *nieuw*

Details

Cursusduur
2 dagen
Datum en locatie
16, 17 april 2020 - 's-Hertogenbosch
Tijd
09:00 - 17:00, 09:00 - 17:00
Prijs
€ 1.685,00 (leden) / € 1.985,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Performance Management, Finance Operations & Reporting
Bestemd voor
Accountants in business, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
14 pe-uren

16, 17 april 2020 - 's-Hertogenbosch

Heeft u in 2020 via de NBA de ééndaagse IBCS® training gevolgd? Bent u lid van NBA of VRC? Dan heeft u recht op de extra bundelkorting op de ledenprijs van 185 euro ! Meer informatie: opleidingen@nba.nl

Aanvullende tweedaagse workshop die op uw eerste kennismaking met IBCS® (vanuit de reeds door u gevolgde IBCS training) voortbouwt en uw kennis en kunde van IBCS® vergroot, opdat u er zelf binnen uw organisatie mee aan de slag kunt gaan. Enerzijds door het verdiepen van uw kennis over de regels binnen de 7 aandachtsgebieden van het conceptuele raamwerk van IBCS®. Anderzijds en primair door de praktische toepassing van de regels en het raamwerk in groepsoefeningen en individuele oefeningen. De docenten bespreken en illustreren talloze praktische voorbeelden, om uw kennis en kunde passend te verdiepen en te vergroten.

De workshop is erop gericht u verder te bekwamen in het toepassen van de IBCS® SUCCESS formule op concrete voorbeelden - juist ook die uit uw eigen praktijk - en is 'hands-on' en praktisch ingericht. De workshop is geheel analoog: er wordt geen gebruik gemaakt van het toepassen of werken met software. Dit leidt tot een beter begrip van het concreet en consistent zelf toepassen van de regels.

Doelstelling

Deze workshop heeft primair tot doel u in staat te stellen de SUCCESS-formule van IBCS® zelf toe te passen op uw eigen rapportages en presentaties en alle andere informatieproducten binnen uw organisatie. Door 'hands-on' (en zonder gebruik van software) groeps- en individuele oefeningen binnen het raamwerk van IBCS® uit te werken, wordt uw kennis en kunde vergroot opdat u IBCS® in uw eigen praktijk kunt toepassen.

Na de workshop kunt u deelnemen aan een online toets om u te certificeren als 'IBCS® Certified Analist'. Geslaagde deelnemers ontvangen het officiële certificaat van het IBCS® Instituut. De toets vormt één van de vereisten om de certificatie training tot 'IBCS® Certified Consultant' te kunnen volgen. Meer informatie hierover vindt u via: deze link

Inhoud

Tijdens de workshop wordt uw kennis en kunde rond de 7 aandachtsgebieden van de IBCS® SUCCESS formule verder verdiept en gaat u vooral ook zelf en samen met uw mede-cursisten met diverse oefeningen aan de slag. De aandachtsgebieden van IBCS® vormen - naast enkele specifieke onderwerpen - ook hier de rode draad voor de agenda van deze beide dagen:

  • SAY: Overbrengen van de boodschap
  • UNIFY: Gebruik notatie standaarden
  • CONDENSE: Verhoog de informatiedichtheid
  • CHECK: Zorg voor visuele integriteit
  • EXPRESS: Kies de juiste visualisatie
  • SIMPLIFY: Vermijd overbodige decoraties
  • STRUCTURE: Structureer de inhoud

Aanvullende informatie
Aan het begin van deze workshop ontvangt u alle relevante documentatie gebundeld in een praktisch naslagwerk.

Tijdens de workshop wordt geen gebruik gemaakt van software ondersteuning. Er wordt wel gewezen op de mogelijkheden en gemakken die software ondersteuning biedt t.a.v. consistente toepassing van IBCS®. De IBCS® voorstellen kunnen ook zonder gebruikmaking van additionele software ondersteuning worden toegepast en gebruikt door u en uw organisatie.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk kan dan de IBCS® website. Niet in de laatste plaats omdat de IBCS® associatie handelt onder de 'Creative Commons Attribution Share-Alike 4.0 International License (CC-BY-SA)' en dus is het IBCS® concept vrij publiekelijk online beschikbaar: IBCS® standaarden

Bestemd voor

Accountants, business analisten, controllers, financieel managers en ieder ander die geïnteresseerd is in het succesvol rapporteren en presenteren van bedrijfsinformatie.
N.B.: u kunt niet meedoen aan deze workshop zonder eerst de ééndaagse IBCS® training gevolgd te hebben. Klik hier naar inschrijving voor de IBCS training

drs. Ronald van Lent gecertificeerd IBCS® trainer.
drs. Erik Beekhuis RC gecertificeerd IBCS® consultant.

De cursus vindt plaats in JUGO in 's-Hertogenbosch

Adres

JUGO Halvemaanstraat 7 's-Hertogenbosch Telefoonnummer (0858) 77 07 27 E-mailadres info@jugo.nl