Actualiteiten seminar 2020

Voor de mkb adviseur

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
21 januari 2020 - Vianen Ut
Tijd
13:30 - 20:00
Prijs
€ 390,00 (leden) / € 460,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Accountancy Samenstelpraktijk, Fiscaal & Juridisch
Bestemd voor
MKB-accountants, Overige financieel professionals
Niveau
Advanced
Accountancy
6 pe-uren

21 januari 2020 - Vianen Ut

Iedere tweede deelnemer aan het seminar ontvangt een korting van 15%.

Quote van een RA met een kleine praktijk uit Amsterdam.

"Wil je het jaar goed beginnen met een overzicht van alle nieuwe relevante ontwikkelingen op wet en regelgeving en direct PE punten behalen, dan is dit je kans" .

Dinsdag 21 januari 2020 nemen docenten die ook zelf praktijk hebben in het mkb u mee door de highlights voor het nieuwe jaar. Een complete dag met actualiteiten die voor uw mkb-praktijk relevant zijn.

Doelstelling

Na afloop van deze dag kent u de laatste ontwikkelingen en wijzigingen voor het nieuwe jaar die voor uw mkb praktijk relevant zijn. U weet welke aspecten nadere aandacht behoeven voor u of uw kantoor en hoe u deze vertaalt naar uw mkb praktijk. Met deze bagage weet u ook in het nieuwe jaar weer de vertrouwde kwaliteit te leveren.

"Uw collega's vorig jaar: Een super interessante cursus! Er wordt heel veel behandeld, door goede docenten, lekker tempo erin, goed materiaal, maar wel lekker speels en interactief, dus niet alleen droge stof. Heel wat aandachtspunten mee naar kantoor genomen"
AccountPlus, M.P. Westerhuis - Van Ginkel AA RBc
"Just Do it om het jaar goed te beginnen."

Inhoud

Onder begeleiding van dagvoorzitter Sytze de Swart bespreken we de volgende onderwerpen;

  • Accountancy Wet & Regelgeving samenstellingspraktijk
  • Actualiteiten Externe Verslaggeving
  • De adviserende mkb accountant en kwaliteitsrichtlijnen
  • Wet arbeidsmarkt in balans
  • Belastingen 2020

Actualiteiten wet- en regelgeving samenstellingspraktijk
Actuele ontwikkelingen in de regelgeving voor 2020 voor het werkveld van de samenstelaccountant. Winfred geeft eerst een korte schets van het wet- en regelgevend kader voor de accountancy en spreekt vervolgens met u over de (mogelijke) gevolgen voor uw werk daarvan, mede aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Mr drs Winfred Merkus RA

Actualiteiten Externe Verslaggeving
Kort en krachtig worden de laatste actualiteiten op het gebied van Externe Verslaggeving doorgenomen. Het gaat dan om de kleine en de micro-BV en de vergelijkbare toepassing bij eenmanszaken, maatschappen en vennootschappen onder firma. Waar nodig/wenselijk wordt vooruitgeblikt naar wijzigingen die op termijn te verwachten zijn. Voor de samenstelpraktijk wordt ingestoken op de brede praktijk.

Drs Sytze de Swart AA RA

De adviesopdracht 2020, kwaliteitsrichtlijnen in spé
Mkb-accountants adviseren meer en meer. Toch zijn voor de meeste van deze werkzaamheden geen aanvullende normen opgesteld: alleen de VGBA is van toepassing. Daardoor is soms onduidelijk welke werkzaamheden nu vereist en voldoende zijn. De Commissie MKB van het NBA heeft daarom het NEMACC gevraagd onderzoek te doen naar handvatten voor juist dit type van opdrachten. Aan bod komt wat advies nu precies is, welke typen adviesdiensten u kunt onderscheiden en welke eisen daaraan worden gesteld. Ook wordt aandacht besteed aan de benodigde adviescompetenties.

Elly van der Velden AA

Op stap met de Wab
Met ingang van 1 januari 2020 is de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) van kracht. Deze wet heeft zowel impact op het gebied van arbeidsrecht als op fiscaal terrein. Daarom een integrale benadering van deze wet op hoofdlijnen door Joris Weijers met ondermeer de differentiatie van de ww-premie, transitievergoedingen, ketenregeling en de cumulatiegrond, een nieuwe grond voor ontslag.

Mr Joris Weijers

Belastingen 2020
U wordt bijgepraat over de actuele fiscale themaÉs, ofwel omdat er nieuwe ontwikkelingen zijn ofwel omdat de onderwerpen aandacht behoeven. Uitgangspunt is dat u de fiscale aandachtspunten weet te signaleren en voldoende bagage houdt om uw rol als bedrijfsadviseur in te vullen

  • wijziging maximale aftrek inkomstenbelasting / wijziging zelfstandigenaftrek
  • aanpassing WKR, LIV en premies
  • de nieuwe Kleine Ondernemers Regeling
  • actualiteiten Wet DBA en Wetsvoorstel Excessief Lenen
  • fiscale gevolgen Brexit

Mr Heleen Elbert

Bestemd voor

Accountants en overige medewerkers werkzaam binnen een mkb-accountantspraktijk.

mr. drs. Winfred Merkus RA Oprichter van en partner bij een mkb accountantsorganisatie, docent bij Nyenrode
drs. Sytze de Swart RA AA adviseur voor ondernemers
mr. Heleen Elbert fiscaal-jurist en voormalig belastinginspecteur. Heleen is werkzaam als zelfstandig belastingadviseur en is promovenda Autobelastingen verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam
mr. Joris Weijers Mr Joris Weijers, ervaren payrollspecialistist

Elly van der Velden AA adviseur/trainer bij Kriton, lid accountantskamer

De cursus vindt plaats in Van der Valk Hotel Vianen in Vianen Ut

Adres

Van der Valk Hotel Vianen Prins Bernhardstraat 75 Vianen Ut Telefoonnummer 0347 32 59 59 Website http://www.hotelvianen.nl/