Summer School 2020: vakmanschap

Meerdaags programma voor ervaren financials *nieuw*

Details

Cursusduur
3 dagen
Datum en locatie
26, 27, 28 augustus 2020 - Sint-Michielsgestel
Tijd
11:00 - 19:00, 09:00 - 18:00, 09:00 - 16:00
Prijs
€ 1.995,00 (leden) / € 2.295,00 (niet-leden) , inclusief overnachting
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden, Specials, Strategie
Bestemd voor
Accountants in business, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
20 pe-uren

Managementboek van het jaar. Genomineerd is Toekomstverkennen: het ultieme denken in organisaties van Freija van Duijne. U ontvangt dit boek tijdens de Summer School 2020! Bekijk de vlog van Freija van Duijne over haar nominatie.

Als RC ontvangt u het ledentarief


De Summer Schools bieden de unieke gelegenheid om met experts en vakgenoten de dialoog aan te gaan over uw vak: de kansen, uitdagingen en dilemma's waar u en uw organisatie voor staan. Drie aaneengesloten dagen stapt u even uit de dagelijkse hectiek en gaat u aan de slag met relevante vraagstukken en thema's.

De Summer School 2020 kent twee varianten:
1 - Vakmanschap
2 - Cultuur- en gedragsbepalers

Iedere variant wordt tweemaal aangeboden.

Doelstelling

(Financiële) professionals nemen steeds meer zelf verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van hun vakmanschap. In deze Summer School staat deze ontwikkeling centraal. Met professionals uit andere sectoren gaan we in gesprek over hoe zij kijken naar vakmanschap. Waar laten zij zich door leiden? En zij die de verantwoording hebben voor de ontwikkeling van anderen, hoe gaan zij te werk?

Wat is uw eigen leidraad? Welke visie heeft u op (uw) vakmanschap? Wat betekent vakmanschap voor uw organisatie? En voor uzelf, als professional en mens?

Discussieer met experts en uw vakgenoten uit diverse branches over dit actuele onderwerp. Verdiep en verbreed op deze inspirerende wijze uw kennis en vaardigheden.

Inhoud

In deze Summer School richten wij ons op:

  • De ontwikkeling van vakmanschap 'bij de buren'
    (denk aan chirurgie, luchtvaart, rechtelijke macht)
  • Een kijk op het ontwikkelen van vakmanschap bij anderen
    (de sporter, de regisseur, de coach)
  • De vertaalslag maken naar 'wat betekent dit alles voor mij & mijn vakmanschap?'
    (voor de korte en de langere termijn)
  • En de concretisering naar leeractiviteiten en andersoortige acties

Vanaf 2021 zijn de PE-uren ook voor de accountants in business verleden tijd: dan gaat iedereen zijn/haar vakmanschap borgen en verdiepen met behulp van een persoonlijk PE-plan. In deze Summer School gaan we hiermee aan de slag.

Toekomstverkennen- Het ultieme denken in organisaties. Auteurs: Freija van Duijne & Peter van der Wel

U ontvangt het boek Toekomstverkennen. Voor bedrijven is het van levensbelang nu al met de toekomst bezig te zijn. Toekomstgerichte organisaties doen het aanmerkelijk beter dan hun concurrenten die zich hieraan niets gelegen laten liggen. Een leider en beslisser moet kunnen inspelen op onzekerheid en complexiteit. Het is daarom niet verwonderlijk dat toekomstverkennen steeds vaker deel uitmaakt van leiderschapstrainingen. Een toekomstverkenning neemt mensen mee in het proces voorafgaand aan een organisatieverandering en een nieuwe strategie.

Bestemd voor

Financials in business in (hoger) financieel management.

prof. dr. René ten Bos René ten Bos

is hoogleraar filosofie aan de Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit. Daarnaast is hij columnist voor het Financieele Dagblad, Filosofie Magazine en Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW). Van 2017 tot 2019 was hij Denker des Vaderlands. Ten Bos is de auteur van onder meer Water, een geofilosofische geschiedenis, Bureaucratie is een Inktvis en Extinctie (2019). Hij is een veelgevraagd public speaker en geeft lezingen over o.a. ecologische vraagstukken, bedrijfsethiek, bureaucratie en leiderschap.

Sabine Mur Sabine Mur

Sabine Mur (organisatiepsycholoog) brengt positieve energie en verbinding in organisaties. Ze is gespecialiseerd in vitaliteit en positief leiderschap. Ze verzorgd training en teamcoaching voor leiders en professionals. Sabine stimuleert groei door te werken met methoden uit de organisatie- en positieve psychologie, zoals waarderend onderzoeken, oplossingsgericht werken, sterke kanten, psychologisch kapitaal en secure base leadership. Ze richt de focus steevast op dat wat energie en vertrouwen geeft.

dr. Freija van Duijne Freija van Duijne

Freija adviseert organisaties over langetermijnstrategie. Ze ontwerpt trajecten t.b.v. strategische agenda's, organisatievisies en toekomstverkenningen. Daarnaast geeft ze lezingen over trends en veranderingen in het huidige tijdsgewricht. Freija heeft in Leiden psychologie gestudeerd en is gepromoveerd aan de TU Delft op het onderwerp risicoperceptie in product gebruik.

Lucia Rijker Lucia Rijker

Lucia is zesvoudig wereldkampioen kickboksen en boksen, powercoach, actrice en boeddhist. Momenteel presenteert Lucia het tv-programma 'Dreamschool' waarin zij schoolverlaters motiveert om zichzelf te ontwikkelen.

Maurits Groen Maurits Groen

In 2012 richtte Maurits Groen het solar power&light bedrijf WakaWaka op en in 2015 was hij medeoprichter van Kipster en in 2016 was hij medeoprichter van de NL-tak van het geavanceerde LED/IoT bedrijf Energetika. Daarnaast is Maurits Groen voorzitter van enkele stichtingen waaronder Duurzame Dinsdag, De Groene Grachten, Green Light District, van cultureelcentrum Pakhuis De Zwijger en van magazine en digitaal platform OneWorld.

De cursus vindt plaats in Hotel De Ruwenberg in Sint-Michielsgestel

Adres

Hotel De Ruwenberg Ruwenbergstraat 7 Sint-Michielsgestel Telefoonnummer (073) 558 88 88 E-mailadres info@ruwenberg.nl Website http://www.ruwenberg.nl/