Winst uit onderneming in de wet IB 2001

Actualiteiten fiscale positie van IB-ondernemer

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
8 april 2020 - Nootdorp
Tijd
14:00 - 21:00
Prijs
€ 395,00 (leden) / € 445,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Fiscaal & Juridisch
Bestemd voor
Openbaar accountants, MKB-accountants, Overige financieel professionals
Niveau
Fundamental
Accountancy
6 pe-uren

8 april 2020 - Nootdorp

RB: 6 PE-uren (onderverdeling conform PE-reglement RB)

De ruim 1,5 miljoen MKB-ondernemers (waaronder honderdduizenden zzp'ers) hebben behoefte aan goede fiscale begeleiding. Niet alleen bij de start van de onderneming. Ook tijdens het bestaan van de onderneming komen talloze fiscale vragen op. En dat geldt helemaal als de ondernemer zijn onderneming staakt, een samenwerkingsverband (VOF of maatschap) aangaat of misschien wel de BV in wil. Dan ontstaan fiscaal hersenkrakers. In deze cursus wordt u bijgeschoold op het terrein van de IB-ondernemer: alle relevante fiscale bepalingen worden stuk voor stuk langs gelopen. Aan het einde van de cursus is uw kennis weer actueel.


Doelstelling

Na afloop van de cursus bent u goed op de hoogte van de fiscale vraagstukken die spelen tijdens de levensloop van de IB-ondernemer. U kunt de IB-ondernemer goed adviseren over fiscale (on)mogelijkheden en faciliteiten.

Inhoud

  • Begrip onderneming en ondernemer
  • Totaalwinst en jaarwinst
  • Vermogensetikettering
  • Ondernemers- en ondernemingsfaciliteiten
  • Staken van een onderneming
  • Doorschuifregelingen

Bestemd voor

(mkb-)accountants en belastingadviseurs


mr. Robert-Jan Roerink werkzaam bij de Belastingdienst. Dagelijks bezig met DGA's en ondernemers, zowel in binnenlandse als grensoverschrijdende situaties. Docent bij verschillende onderwijsinstellingen en auteur van de Fiscale Encyclopedie De Vakstudie, delen Inkomstenbelasting en Successiewet.et.

De cursus vindt plaats in Van der Valk Hotel Den Haag-Nootdorp in Nootdorp

Adres

Van der Valk Hotel Den Haag-Nootdorp Gildeweg 1 Nootdorp Telefoonnummer (015) 310 45 45 E-mailadres sales@denhaag.valk.nl