Veranderflexibiliteit

Makkelijker en sneller omgaan met Verandering

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
18 november 2020 - Arnhem
Tijd
14:30 - 18:30
Prijs
€ 390,00 (leden) / € 465,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Intern accountants, Overige financieel professionals
Niveau
Advanced
Accountancy
4 pe-uren

18 november 2020 - Arnhem

RC'ers genieten een korting van 75 euro op het niet-leden tarief.


Veranderingen zijn noodzakelijk en volgen elkaar in rap tempo, Toch hebben we een natuurlijke weerstand tegen veranderingen. Met kennis van het veranderproces vergroot je de veranderflexibiliteit en daarmee de slagkracht van je team of organisatie.

Mensen zijn niet voor grote veranderingen gemaakt, onze hersenen zitten zo niet in elkaar. In deze workshop maken we kennis met verschillende stadia in verandering en de eigen veranderflexibiliteit: waar sta je, wat heb je anderen te bieden en wat heb je nodig om in beweging te komen?

Wat is jouw veranderpatroon en voorkeurstijl? Welke voorkeurstijl heb jij in veranderingen? Wat draag jij bij aan verandering, vanuit je eigen voorkeurstijl? En in welke valkuilen trap je? Wat zie je in je team en hoe reageer je daarop? Hoe kun je veranderflexibiliteit in je team vergroten?

Doelstelling

Na afloop hebben deelnemers hun kennis en begrip van (de verschillende fasen van) veranderprocessen vergroot, zijn ze in staat om zichzelf en anderen gericht te steunen en te sturen om het doorlopen van veranderprocessen te vergemakkelijken en te versnellen. De veranderflexibiliteit is vergroot en het verandervermogen gegroeid.

Inhoud

We werken op een interactieve manier met de filosofie Appreciative Inquiry (Waarderend onderzoeken) en met De Veranderkamers van Claes Janssen. Dit laatste is een psychologische theorie waarbij verandering als een beweging door vier stadia, de kamers, wordt gezien. Jouw veranderflexibiliteit gaat over het gemak waarmee je door deze kamers beweegt.

Animatie

We delen ervaringen en komen aan het eind van de workshop tot een persoonlijk veranderdoel. Waar ga ik voor, wat neem ik me voor, wat gaat me richting geven? Deelnemers helpen elkaar al 'speed-datend' om hierin zo concreet mogelijk te worden.

 • Verandervoorkeuren en -flexibiliteit
 • Verandervermogen als vaardigheid
 • (Zelf) Diagnose vaardigheid
 • Kennis en begrip van verschillende fases van veranderen en bijbehorende Do's and Don'ts

 • Bestemd voor

  Bestemd voor managers, controllers, accountants, adviseurs, kortom, iedereen die veranderingen initieert binnen de eigen organisatie of bij cliënten.

  Willem Roding ervaren begeleider van verandertrajecten en gespecialiseerd in onderwerpen als (persoonlijk) leiderschap, teamontwikkeling, verandermanagement en organisatieontwikkeling. Zijn stijl laat zich het best omschrijven door de paradox compassievol confronterend.

  De cursus vindt plaats in Van Der Valk Hotel Arnhem in Arnhem

  Adres

  Van Der Valk Hotel Arnhem Amsterdamseweg 505 Arnhem Telefoonnummer (026) 203 05 10 E-mailadres sales@arnhem.valk.com Website www.hotelarnhem.nl/contact