Soft controls, de basis

Basisbeginselen voor impactvolle aanpak

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
24 november 2020 - Ermelo
Tijd
09:00 - 17:15
Prijs
€ 785,00 (leden) / € 940,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Governance, Risk & Compliance, Audit & Assurance
Bestemd voor
Openbaar accountants, Intern accountants, Overige financieel professionals, Auditor
Niveau
Advanced
Accountancy
7 pe-uren

24 november 2020 - Ermelo

Een logische verdieping biedt de training Soft controls in de audit: verdiepende vaardigheden


Soft controls zijn inmiddels niet meer weg te denken als een wezenlijk onderdeel van de interne beheersing. De Corporate Governance Code onderstreept dit belang. Aspecten als organisatiecultuur, gedrag, motivatie, stijl van leidinggeven en tone-at-the top zijn tegenwoordig steeds vaker onderdeel van onderzoek, audit en sturing. Een goede kwaliteit van soft controls stimuleert bestuurders, managers en medewerkers om de goede dingen te (blijven) doen.

Maar hoe doe je dat op een goede manier en wat komt daarbij kijken? Tijdens deze 1 daagse training verkennen en verdiepen we de basisbeginselen van soft controls.

Doelstelling

De deelnemer kent na afloop modellen, methoden en inzichten voor het onderzoeken en evalueren van soft controls binnen organisaties. Tijdens de training oefent u met het toepassen van deze nieuwe kennis en bent u in staat om de inzichten in de praktijk toe te passen.

Inhoud

Tijdens deze trainingsdag werkt u aan gezamenlijke opdrachten en aan een eigen soft controls evaluatieplan. Het geeft handreikingen om direct soft controls te onderzoeken en/of te evalueren.

  De cursus vraagt een actieve houding van de deelnemers en bestaat uit vier blokken:
 • Waarom soft controls?
 • Wat zijn soft controls?
 • Hoe onderzoekt u soft controls?
 • Hoe rapporteert u over soft controls?
  Enkele onderwerpen:
 • control environment (COSO)
 • organisatiecultuur
 • soft controls normenkader
 • soft controls model
 • soft controls onderzoeksmethodieken

Bestemd voor

Iedere accountant, auditor, controller, financial of toezichthouder die Soft controls wil (laten) onderzoeken, evalueren of op dit gebied een adviserende rol wil invullen.

drs. Erik van Bekkum RA bedrijfskundige, director KPMG Soft Controls. Erik heeft ruime ervaring in de opleiding, coaching en advisering van internal en external auditors bij het integreren van soft controls in audits
Amanda Fuchs

Amanda Fuchs RO MSc, manager KPMG Soft controls. Amanda heeft ruime ervaring in het uitvoeren van internal audits, onder meer op het gebied van cultuur en gedrag, en ondersteunt regelmatig internal en external auditors bij het inzichtelijk maken van de risico's omtrent de control environment. Daarnaast heeft Amanda ruime ervaring met het opleiden en coachen van auditors bij het integreren van soft controls in audits.

De cursus vindt plaats in Hotel de Heerlickheijd van Ermelo in Ermelo

Adres

Hotel de Heerlickheijd van Ermelo Staringlaan 1 Ermelo Telefoonnummer (0341) 56 85 85 E-mailadres BanquetSales@heerlickheijd.nl Website https://heerlickheijdvanermelo.nl/